No onkos tullut taas kesä talven keskelle??

Kyllä eilen tuntui todellakin, että kesä on taas tulossa, kun iltapäivällä oli Kuopion keskustassa +5C! Aika harvoin elämäni aikana on tammikuussa ollut niin lämmintä. Mutta tänä iltana on jo pakkanen, nyt jo -2c ja luntakin sateli, kun olimme koiruuden kanssa iltalenkillä. Kyllä Suomi-tyttö tykkää tosi talvesta - ainakin tammikuussa. Heti oli pirtsakampi olo, kun pakkaspoika puri hieman poskesta. Luvassa on kuulema taas -15C, ja Lappiin -35C! Uskomatonta lämpökäyrien heittoa, mutta minkäs teet, kun lämpö tulee lännen suunnalta Atlannilta.

Lehdet ovat pursuilleet viimeaikoina kovaa debattia Lääkelaitoksen siirrosta Kuopioon. Me kuopiolaiset ja savolaiset olemme tietysti siirron puolella täysin, koska täällä on yliopistolla lääketieteen, farmasian ja biotieteen osaamisen takia kova osaaminen ja kokemus lääkeasioissa. Muutenkin voin sanoa omasta kokemuksesta Helsingistä Kuopioon muutaneina, että moni asia oli mukavaa muutossa. Pienen lauttasaarelaiskerrostaloasunnon hinnalla saimme ison rivitaloasunnon Kallavesi-maisemalla. Työmatka lyheni melkein kahdesta tunnista päivässä alle puoleen tuntiin. Keskustaan pääsi kotoa kymmenessä minuutissa. Rahaa jäi säästöön, kun ei tullut turhia shoppailtua. Lasten hoito järjestyi lähelle ja myöhemmin kielikylpypäiväkotiin. Harrastuksiin oli lyhyt matka. Luonto oli lähellä joka paikassa ja kesämökkikin puolen tunnin ajomatkan päässä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja heillä on aikaa jutella, ei ole aina tulipalokiire kuten Helsingissä. Maisemat ovat kauniita ja ilma puhdasta. Turvallisuus on toista kuin pääkaupungissa.

Olen sitä mieltä, että ehdottomasti on saatava työpaikkoja myös muualle Suomeen. Me kasvatamme täällä reippaita nuoria, kunnat kustantavat peruskoulutuksen ja he menevät kuka minnekin opiskelemaan, useimmiten Helsinkiin ja jäävät sitten sinne, kun töitä ei ole muualla. Olisi mukavaa saada osa nuoresta omasta väestä pidettyä maakunnissakin. Niin - tutkimusten mukaan onnellisimmat ihmiset elävät pienillä paikkakunnilla ja kylämäisissä yhteisöissä, joissa naapurit tuntevat toisensa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan