Härkäviikot


Tammikuun härkäviikot huristavat härän vauhdilla eteenpäin, kohta ollaan jo helmikuussa ja laskeudutaan laskiaismäkeä pitkin maaliskuulle. Näin se pakkastalvi etenee ihmetellessä kaunista kuuraluontoa ja pakkasen tekemää luontotaidetta ympärillämme. Viikonloppuna tuli hiihdeltyä ja liikuttua Puijolla ja Konttilassa kameran kanssa. Kävin myös Savilahdessa ihmettelemässä yliopiston luistinradan väen paljoutta. Savonsanomissa kerrottiin, että siellä reilun kilometrin pituisella luistinradalla oli jopa tuhat ihmistä käynyt luistelemassa viikonlopun aikana. Porukkaa oli retkiluistimilla, hokkareilla, kaunokkailla. Perheitä ja yksinäisiä. Tarve matkaluisteluun on siis kaupungissa aikamoinen, mutta rataa pitää paikallinen luisteluseura eikä kaupunki. Toivottavasti ihmiset tukevat rahallisesti tätä urheaa ja aktiivista luisteluseuraa.

Talvi on Kuopiossa komeampi kuin aikoihin, pakkanen paukuttaa rukkasiaan nurkissa. Tänään on taas -20C ja samaa kipakkaa menoa on luvassa viikonloppunakin. Jos pakkanen on noin kova, hiihtelystä eikä luistelusta tule mitään. Seuraava hankintani onkin kuntopotkuri, jolla aion läheisen Kallaveden  jäätielle kuntoa potkimaan.
Pakkasella voi myös harrastaa kulttuuria. Viimeaikoina on tullut katsottua mm Havukka-ahon ajattelija, joka oli taas oikein mukava suomalainen kansankuvauselokuva. Kainuun maisemat ovat kauniita katsella ja ihmiset kuin menneen maailman olentoja. Kai näitä korpifilosofeja elelee maalla ja kaupungeissakin edelleen. Kuoliaaksinaurattaja oli kyllä outo tyyppi. Muuten - eräs sukulaiseni souti Veikko Huovista tuona kirjan kirjoittamiskesänä veneellä ympäri Kuhmoa, kun kirjailija keräsi tarinoita. Sukulaiseni sisko olikin sanonut, että sinustahan tuo kirjoitti kirjan, kun tämä soutajasukulainen oli aikamoinen filosofi. No, kai niitä kirjan aiheita elävästä elämästä kertyy kirjailijoilla yleensä muutenkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan