Sisko

Sisko tahtoisin jäädä...on uusi suomalainen elokuva, jota en ole nähnyt, mutta haluaisin. Se on kuulema huono esitys nuorista, sanoi nuorimmaiseni, kuka voi olla niin tyhmä...hän sanoi ihmetellen. Mutta nuoret ovat kyllä tyhmiä ja aika usein. Menevät mukaan kokeilemaan kaikkea tyhmää, kuten viinaa ja nykyisin valitettavasti myös huumeita ja tietysti tupakkaa sekä pahinta mitä tiedän lääkkeitä ja alkoholia sekaisin. Sitten tulee tehtyä vielä enemmän tyhmyyksiä. Tietysti suurin osa on järkeviä nuoria, joilla kohtuus pysyy, mutta noita onnettomia näkee kaikkialla. Kun itse olin nuori maalla, kukaan järkevä ei kokeillut huumeita, vaikka niitä jo silloin liikkui. Tupakkaa polttivat vain tyhmät kovikset ja ne jotka halusivat mustat hampaat ja nopeasti ryppyisen ihon. Ja juomia otettiin tosi varovasti ainakin tyttöjoukoissa, koska yleensä pienikin määrä sekoitti pään.  Itse en ollut ainakaan etupäässä kokeilemassa, paremminkin esitin aina viisasta isosiskoa vanhemmalle veljelleni ja nuoremmalle siskolleni. Ja - kun minulla oli ajokortti, olin aina se kuski.

Nuorempi siskoni oli se, josta minun piti huolehtia ja kaikki kolme veljeäni vielä lisäksi. Sisko, kun meitä oli kaksi, tuli läheiseksi. Vaikka olimme ja olemme nytkin aivan eri näköisiä ja eri luonteisia, hän on ehkä suvun läheisin ihminen äidin kanssa. Pitkä historia yhdessä ja omat ja yhteiset kaverit, yhteinen vinttikammari. Jos minulla olisi monta siskoa, varmaan niistä vain yksi olisi läheisempi, en tiedä. Siskolle voi kertoa suurin piirtein kaikki huolet, surut, ilot ja ongelmat. On oikeastaan hyvä, ettei sisko asu liian lähellä vaan kaukana. Veljetkin asuvat kaukana, mutta ovat silti aika läheisiä. Sitten kun tavataan, on todella mukavaa, kun on paljon kerrottavaa.

Suvussamme on ollut monen sukupolven ajan kaksi sisarusta ja siksipä meitäkin verratiin usein muihin täteihin, mikä ärsytti suuresti. Aina se vanhempi sisar oli kuulema hallitsevampi persoona kuten minä, niin sain usein kuulla. Muutenkin se vertailu muihin sukulaisiin oli aina useimmiten loukkaavaa. Sisko tahtoisin jäädä - elokuva tuskin kertoo sisaruksista, tietääkseni kaveruksista. Meistäkin siskoksista saisi elokuvan, mutta taatusti aika erilaisen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan