Hae tästä blogista

tiistai 2. marraskuuta 2010

Verokalenterit???

En tiedä mitään typerämpää kuin jokavuotiset verokalenterit. Eivätkä ne ole verokalentereita, koska niistähän luetaan vain toisten tuloja - pääasiassa. Eri asia olisi, jos julkaistaisiin vain ne rahasummat, mitä kukin on maksanut veroja tälle yhteiskunnalle. Johan se kateus muuttuisi ihasteluksi,  kun  veroja enemmän maksavat olisivat silloin hyväntekijöitä, jotka ylläpitävät tätä yhteiskuntaa, kouluja, sairaaloita ym. En lue listoja enkä tiiraile edes periaatteesta, koska se on jokaisen yksityisasia. Verohallitus toimii tässä asiassa mielestäni yksilöä kunnioittamattomasti. Joku laki tähänkin pitäisi saada.

En keiku listoilla enkä haluaisikaan sinne, jos nyt äkkirikastusin. Jos niin kävisi, häpeäisin silmät päästäni. Kummallista, kun ei ole edes mahdollista kieltäytyä moisesta kunniasta tai häpeästä. Verovirasto on kuin joku ylijumala, joka saa toimia mielivaltaisesti nykyaikana, se ei minun ymmärrykseeni millään mahdu. Miksi kenenkään pitää tietää tulojani tai verojani, mitä ihmettä silläkin tiedolla kukaan tekee?

Raha on muutenkin harmillinen hyödyke. Mieluummin liian vähän kuin liikaa. Jos rahaa on liikaa, ei tiedä enää mitä sillä tekee. Lapsista tulee laiskoja, yrittäminen ja työnteon motiivit katoavat, matkustelukin alkaa kyllästyttää. Ihminen tarvitsee loppujen lopuksi aika vähän, lämpimän talon tai asunnon, ruokaa, vaatteita, joskus matkarahaa. Kuitenkaan en ihaile tuota sairaanhoitajatar ekoeläjää, joka jätti työnsä ja meni metsään asumaan. Jos jotain tarvitsen, niin hyvät suhteet ympäristöön, ystäviin, perheen jäseniin, sukulaisiin, työyhteisöön ja iloisen tasapainoisen mielen. Harrastuksia, kulttuuria, taidetta, kirjoja. Se on rikkautta! Ja iso osa noista asioista minulla mielestäni onkin. Ja jos ei ole, pyrin siihen.

1 kommentti:

Derrickus kirjoitti...

Ajatuksesi verotietojen uutisoinnin uudesta tavasta on erinomainen.