Jouluiselta tuntuu taas

Kun maas on hanki ja pakkasta taas -15C, alkaa tuntua jouluiselta tai on jo tuntunut kauan, koska lumihan sen parhaan tunnelman tekee. Monta talvea oli tuossa välissä, ettei lunta tullut kunnolla ennenkuin tammikuussa. En usko kasvihuoneilmiöön lainkaan, kun kärvistelen täällä pohjolassa tässä kipakassa pakkasessa. Ehkä Hgin luminen talvi käännetään taas jos miksi ilmiöksi, kun jostain se syyllinen pitää löytää. Siellä kun on tapahtunut nyt jotain aika outoa, kuten tulee lunta. Ja sama oli viime talvena. Huh! - Kummallista, kun olin nuorena Helsingissä opiskelemassa ja ekana talvena sain kulkea koko talven pikkukengissä, niin lämmintä siellä oli, mutta kukaan ei puhunut silloin kasvihuoneilmiöstä eli yli kolmekymmentä vuotta sitten. Kerran lähdin Töölöstä hiihtämään Pirkkolaan, kun oli vähän lunta. Voi sitä kärsimystä, mikä latu se olikaan eli tosi surkea kotoisiin latuihin verrattuna. Se oli ainut hiihtokertani pääkaupungissa. Toin puusukset takaisin maalle.

Eilen taapersin joulumarkkinat läpi. Joulutuotteiden seassa oli useita vaaliehdokkaita. Kansanedustajaehdokkaat olivat kaikille kauhean ystävällisiä ja maireita. Nythän  pitää olla kaikkien kaveri, jotta saa ääniä. Jos tukee ehdokasta 1499,00 eurolla, ei tarvitse nimeä ilmoittaa. Minä annoin tukea sukulaisehdokkaalle kaksi euroa! Ei tule siis tukijan nimeä esille.

Illalla tunnelmoimme Tuomiokirkon Kauneimmat joululaulut illassa. Tuttuja lauluja on mukavaa laulaa. En kyllä ymmärrä, miksi pitää aina laulattaa pari aivan vierasta ja vaikeaa joululaulua, jota kukaan ei osaa? Tuttuja joululauluja kansa tulee sinne laulamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan