Olen aina vihainen vaalien alla!

Olen aina äänestänyt koko täysi-ikäisyyteni ajan ja useimmiten ihmistä, jonka tunnen oikein hyvin. Niin teen nytkin. Mutta...olen aina vihainen vaalien alla, monestakin syystä. Tänä vuonna erityisen vihainen siksi, kun raha kohdennetaan aina väärään paikkaan. No, nyt on kyllä kysymys enemmänkin oman kaupunkimme sosiaalipolitiikasta. Ja vanhustenhoidosta, terveydenhoidosta ja päivähoidosta.

Esimerkki 1: Vanha tätimme (95) on siirretty maaseudun pienestä vanhainkodista keskustan suureen vanhainkotiin remontin takia. Ero on todellakin suuri. Jos aiemmalla osastolla oli 20 vanhusta, nyt niitä on 50. Lasku hoidosta on silti sama. Kertaakaan täti ei ole saanut suurella osastolla ruokaa eteensä lämpimänä, se on aina jäähtynyt huoneeseen tullessa, kun se tuodaan jostain kauempaa. Maaseutuvanhainkodissa ruoka tehtiin omassa keittiössä, joten se oli lämmintä. - Nukkumaanmeno on myös erilaista. Maaseutuvanhainkodissa voi valvoa aina klo 21.30 asti ja nyt on mentävä jo klo 20.00 sänkyyn! Täti on pyörätuolissa ja siksipä yö on aika pitkä, kun hoitajat nostavat vasta seuraavana aamuna klo 10.30 eli 12,5 tuntia on pakko olla sängyssä! Se on jo mielivaltaa. Ja kaikkihan johtuu tietysti siitä, ettei henkilökuntaa ole tarpeeksi. Jotain pitäisi tehdä! Tädin olo on kallista, hänen eläkkeensä ei riitä kuukausimaksuksi vanhainkodissa, vaikka eläke on aika hyvä entisellä kansakoulun opettajalla, lisää viedään pienistä säästöistä, jottei niitä vain yhtään jäisi perillisille tai edes itselle, jotta voisi ostaa joskus ylimääräisen kahvin ja pullan. Paljon on vielä parannettava suomalasissa vanhainkodeissa!

Esimerkki 2: Vanhukset ja omaiset ovat turvattomia vanhainkodeissa. Eräs tuttavamme kertoi surunsa keskeltä seuraavan tapauksen. Kun hän meni hakemaan vanhan äitinsä kuoltua mummin tavaroita kaupungin hyvänä pidetystä vanhainkodista, niin jokupa oli jo käynyt putsaamassa mummin tavarat eli jonnekin katosivat mummin viisi kultasormusta ja muu pieni omaisuus, joka oli mummille tärkeää. Ehkä kirpparille tai Huuto.net -osastolle. Papereissa luki vain, että oma poika haki tavarat ja kuittasi. Joku ehti väliin tai hoitaja tai sijainen, joka oli vuorossa, vei kaiken ja oli varmaan tehnyt saman ennenkin. Tosi tuhma temppu. Nyt tuttavamme yrittää selvittää juttua, mutta tuskin se selviää! Kaupungin maksama korvaus on olematon.  Kuka vie vanhusten tavarat vanhainkodissa, kun vanhus on kuollut? Tosi törkeää!

Esimerkki 3: Vastaani tuli keskutassa tuttu rouva, joka kertoi seuraavaa. Hän oli ollut Sokoksen kongissa menossa torille ja näki, kun ravintolan edessä kaatui 91-vuotias vanhempi rouva. Rouvan naama oli mennyt vereen ja pahannäköisille naarmuille, ja tämä nuorempi rouva oli päättänyt kävellä keskustan terveyskeskukseen hakemaan ensiapua vanhus käsipuolessaan. Kello oli ollut noin 14.00, mutta vastaaottoaulan virkailija oli suuttunut ja huutanut vanhalle rouvalle, ettei hän ota ketään enää sisään asemalle, vaan pitää mennä sairaalan yhteispäivystykseen. Avuton vanhus oli ollut ihmeissään, kun hän asui kuitenkin siinä lähellä ja kello oli vasta 14.00. Onneksi apuun oli tullut terveyskeskuksen vahtimestari ja vanhus oi siistitty ja hoidettu lopulta kotiinmenokuntoon. Palvelu voisi siis olla hieman ystävällisempää vanhoille ihmisille! Molemmat olivat loukkaantuneet syvästi, sekä autettettava että auttaja. Missäs onkaan se laadukas palvelu?

Esimerkkejä vääryydestä on muitakin...jatkan juttua taas tässä myöhemmin...kun aikaa piisaa...niin ja sitten pitäisi saada kaupungin teatterin remonttiin miljoonia, miljoonia, vaikken olekaan teatterin vihaaja, niin silti...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan