Vaalipäivä

Eduskuntavaalien aamu on aurinkoisempi kuin koko vuonna, lämmintä on jo + 6,5C varjossa. Nyt kaikki viimeisetkin vaaliuurnille!!! Minulle äänestäminen on ollut aina tärkeää. Ensimmäisen kerran äänestin kotona maalla ja sitä ehdokasta, jota äitini ehdotti. Hän oli nuori, kaunis, tuttu rouva naapurista ja pääsikin läpi. Sittemmin olen itse päättänyt ehdokkaasta. Ja ne ovat olleet kolmesta puolueesta, keskusta, kokoomus tai vihreät. Olen aina äänestänyt ihmistä ja mahdollisimman tuttua tai sukulaista omalta paikkakunnalta, joita on ollut sopivasti jopa useita kuten tänäkin vuonna. Eipä tulisi mieleeni äänestää kuopiolaisena vaikka varkautelaista tai iisalmelaista. Muutamana vuonna minuakin pyydettiin ehdokkaaksi, kun olin aktiivinen lasten asioissa, mutten lähtenyt mukaan, kun omat muksut olivat pieniä ja yrityksemme työt painoivat päälle. Aikaa ei olisi ollut vaikka halua vaikuttamiseen olisi ollut ja on vieläkin. Nyt mukavuuden halu vie voiton vaikuttamisesta.

Ja mitä tänään tapahtuu? Varmaan persut juhlivat, mutta miten paljon? Luulen, ettei kovin suuria muutoksia tule muuten. Kokoomus kasvattaa suosiotaan ja se johtuu siitä, että koulutettujen määräkin kasvaa Suomessa. Elintason nousu ja palkkojen nousu vie suosiota työväestön sosialisteilta ja vasemmistolta. Jäljelle jäävä junttikansa seuraa Soinin ryöpytystä. He ovat helppoa riistaa, vaikkei perusuomalaisten ajatuksia voi ymmärtää. Köyhälistö ei jaksa äänestää. Mutta kyllähän heidän asioitaan hoitavat kaikki puolueet ainakin vaalipuheiden mukaan. Mielestäni Suomessa asiat ovat aika hyvin, valtion velka on pieni moneen muuhun maahan verrattuna. Portugalin, Irlannin ja Kreikan ongelmat ovat kaukaisia, vaikka persut niillä pelottelevatkin. Sosiaaliturvamme on tosi hyvä, jos sitä osaa vain käyttää oikein. Töitä ja koulutusta saa jokainen, joka sitä haluaa. Jari Sarasvuokin on yksinhuoltajan lapsi, joka ponnisti ryysyistä rikkauteen. Jokaisella on mahdollisuus hyvään elämään!

Tänään lähdemme taas katsomaan, joko pääsemme ekologiselle kesämökillemme. Edellisen kerran lumikerros tiellä oli niin paksu, että meidän piti palata eväiden kanssa kotiin. Aurinko on sulattanut kahdessa viikossa kinokset aika mataliksi. Kun emme päässeet silloin mökille, tuskin sinne rosvotkaan ovat päässeet! Odottelemme vielä palmusunnuntain virpojia, jotka ovat mitä hauskin sakki pääsiäisen odottelussa. Varaamme aina kasan suklaamunia ja karamellejä. Tervetuloa vain meille virpomaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan