Perinteistä vappua!

Aurinkoista ja hauskaa vappua kaikille! Kuopiossa paistaa aamun ihana aurinko ja vaikka yöllä oli -1C, nyt ollaan jo reippaaasti lämpimän puolella. Sää on mitä parhain lähteä perinteisesti torille valkolakit päässä tapaamaan tuttuja ja katsomaan vapputohinaa. Meidän vappumme ovat perinteitä täynnä tavalla tai toisella.

Vapun aattona kokoonnuimme taas tutulla porukalla, joka koostuu puolisoni vanhoista koulukaverista ja heidän puolisoistaan ja lapsistaan. Nyt lapsia oli paikalla vain yksi, aikoinaan heitä oli suuri joukko, joka on häippässyt maailmalle omiin vappujuhliinsa. Joukkomme on pienentynyt noin kymmeneen henkeen, kun aikoinaan vapun aaton sakki oli jopa yli kaksikymmenhenkinen. Meno on siis hieman rauhoittunut. Syötiin talon rouvan ja herran valmistamaa runsasta ateriaa; salaattia, fetalihapullia, prinssinakkeja, lohkoperunoita, lohta + kirpeäkastiketta, kinkkupiirakkaa, karjalan pikkupiiraita munavoin kera yms. Vieraat toivat vappumunkkeja ja tiikerikakkua jälkiruuaksi. Ohjelmaa oli kuohuviinin nostoa puheineen, jääkiekon katsomista, saunomista, lenkkeilyä koiran kanssa ja kiihkeää keskustelua. Ruokapöydän kovimman keskustelun  sai aikaan jokaisen omat poliittiset mielipiteet. Haukuimme ja kehuimme tietysti persut, ihmettelimme keskustan vaalimenoa, päivittelimme herra Hakkaraista, mietimme sananvapautta, kun herran Hakkaraisenkin suu tukitaan nopeasti. Harvoin politiikka on kirvoittanut kieliämme näin kovaan huutoon, mutta sehän on oikeastaan persujen ansioita, kun politiikka on nyt kiinnostavaa. Heidän maahanmuuttopolitiikkansa sai jopa puolustajia ja ainakin minusta vastustajan. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, vaikkei niille aina löydy kunnon perusteluja.

Katsoimme talon esikoisen hääkuvat, mukavaa kun nuoret viettävät perinteisiä suuria kirkkohäitä suvun ja ystävien kanssa. Onnea vaan oikein paljon nuori pari! Muistelimme myös Lontoon häiden menoa ja ihastelimme Katen ja Willin hienoja kirkkohäitä ja sen tunnelma oli saanut muutkin kuin minut kyynelehtimään. Keväisissä häissä on kieltämättä kaunis tunnelma.

Tämä vapun päivä on minulla myös oman isäni muistelemista. Hän olisi täyttänyt tänään 88 vuotta. Nyt hän joutui lähtemään  puoli vuotta liian aikaisin. Hyvää vappua rakas isä siellä jossain! Lapsena paras vappujuhla oli isän syntymäpäivä siman ja tippaleivän kanssa kotona maalla hieman eri merkeissä kuin täällä kaupungissa.
Vielä fiilistelyä häiden tunnelmissa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan