Saariston sadepäivä - rainy day


                                  After rain I was fishing here - no fish.

Sadetta on kestänyt eilisestä illasta saakka, yöllä satoi tosi kovasti. Mummon mökin peltikatto piti yöllä sadepisaroiden tanssiääntä, johon mukavasti nukahdin. Saaressa on hyvä olla kumisaappaat, sadetakki ja jopa kumihousut, jotka minulta puuttuvat. Kaatosateessa tiikerikuvioiset halpiskumpparini eivät pysyneet kuivina. Onneksi ostin lähtiessä kunnollisen sadetakin. Saarelaiset osaavat näköjään pukeutua aina kunnolla. Sade tekee hyvää kuivalle luonnolle, kunhan sitä ei kestä liian kauan.
                                                     There was flood in front of shop.
                                Here was pond and flood also in front of my holiday cottage.
Tänään nuori yrittäjäpariskunta avasi kaupan. Tapasin heidät jo illalla, kun he purkivat autosta tavaroitaan. Eivorilla voi tuoda autonkin saareen, eikä se maksa mitään. Tavaroiden kuljetuksessa autosta on paljon apua. Yhteysaluksella ei enää ykyisin tarvitse maksaa mitään matkustajankaan ja se on lisännyt paljon matkailijoiden ja vierailijoiden määrää, vaikkei 5 euroa suuntaansa  paljon ollut.

Kauppa kerää ihmiset yhteen. Se on enemmän kuin kauppa, se on kohtaamispaikka. Saaressa paljon oleva Esko oli kaupassa 1,5 tuntia, kun samalla pitää kertoa ja kysellä kuulumiset. Minäkin kävin jo heti aamusta kaupassa, vein kuvapostikorttejani myyntiin kesän ajaksi. Oma kauppareissuni venähti kaksituntiseksi! Tapasin saaren vakioasukin majatalo Backaron Ninan, joka kertoi, että saaressa talvi oli nyt pitkä, kun oli pakkasta, jäätä, lunta ja tuulta niin paljon.  Vakioasukkeja oli vain neljä talven aikana. Tekemisen ja juttuseuran puute on hieman erilaista kuin kaupungissa pakkasen aikaan. Tekemistä saa keksiä. Joku tekee käsitöitä, joku kirjoittaa kirjaa. Toiset vain odottavat kevättä ja kesää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan