Suututtaa...mm Kuopion päättäjät


Yritän välillä olla uutispimennossa, etten saisi stressiä ja turhaa verenpainetta, mutta vaikeaa se vaan on. Nyt olen taas seurannut Kuopion kaupungin päätöksiä ja suunnitelmia. Ei voi kuin ihmetellä. Ensiksi tuo Ritoniemi case. Miten on mahdollista, että hieno 8 hehtaarin ranta-alue myydään Pekka Sivoselle pilkkahinnalla (130 000 euroa), jos ei velvoiteta häntä rakentamaan sen mitä hän lupasi. Ja jos lupaus ei täyty takaisinpalautuspykälä olisi pitänyt alkuun jo  liittää lakimiehen laatimaan paperiin. Missä ihmeessä taas järki oli vai oliko sitä lainkaan tuota kauppaa tehdessä? Pekka Sivosella on nyt täysi oikeus myydä se hinnalla millä haluaa, kun kaupunki teki taas töppäyksen. Mutta ehkä se olikin hyvä, mene ja tiedä. Niin on hyvä kun käy, sanotaan!

Sitten Atso Almilan tämän päivän kirjoitus SS:ssa. Täyttä totta! Miten keskustan hyvää musiikin yläastetta ollaan lakkauttamassa ja nuoria pakotetaan vaikeiden kulkumatkojen päähän ei puolille kaupunkia kuten Minna Canthiin. Ei mitään järkeä! Keskustaa pitäisi kehittää ja koulutkin kuuluvat keskustaan, kyllä siellä tilaa on muillekin kouluille kuin yhdelle Lyseolle, jos vain katsotaan näkevin silmin. Liikenneyhteydet pitää kehittää sen mukaan, missä lapset, nuoret ja ihmiset liikkuvat. Musiikin harrastajat kuuluvat musiikkilukion lähelle. Musiikkikeskuksen ympärille saisi vaikka minkalaista keidasta. Kuunnelkaapa päättäjät joskus kuntalaisia.

Sitten tuo torin ikuinen räpellysremontti. Miten se kiistely voi olla noin vaikeaa? Eikö jo alun pitäen olisi pitänyt päättää asia napakasti. Nyt valitusprosessi hidastaa työtä ja vie asiakkaita keskustasta. Mielestäni kumpikin vaihtoehto on hyvä, sekä vanhan kalahalliosan korjaaminen tai tämä uusi lasinen pyöreä malli. Se olisi vain pitänyt markkinoida vaikkapa lasisena kalakukkona. Mutta epäilen silti hieman, miten siellä lasisessa kalahallissa helteellä kalat pysyvät tuoreina ja jäätkin varmaan sulavat. Asiasta olisi pitänyt antaa kuntalaisten äänestää, vaikkapa netissä kaupungin sivuilla. Nettiäänestystä voisi käyttää juuri tuon tapaisissa asioissa. Ei kai se nyt niin vaikeaa voi olla, jos kuntalaisten mielipidettä halutaan kysyä, vai halutaanko edes?

Kyllä stressiä saa joskus ihan turhastakin, mutta kun keskustassa käy, tulee vihaiseksi ja äkäiseksi pikkuasioista rakkaassa kaupungissamme. Muutenhan tämä kevätaika on elämän parasta aikaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan