Jyrkillä pyyhkii hyvin!?


    Blue little flowers (forget-me-not, myosotis or favourite) and white birches.
    Our summer is best in the beginning of June.

No, paremminkin voisi mennä tällä hetkellä. Muistan sen, kun Jyrki jakoi vessapaperirullia mummoille ja nauroimme sitä makeasti, silloin kun itsekin olin vuosia sitten Kuopion torilla vaalitouhuissa mukana. Rullissa luki tosiaan Jyrkillä pyyhkii hyvin. Olisinpa säästänyt sen rullan. Ihmiset juoksivat kilpaa hakemaan niitä rullia. Kuulemani mukaan niitä oli seuraavissakin vaaleissa jaossa, mutten silloinkaan ehtinyt torille. Toivottavasti Jyrkillä pyyhkii ensi viikolla paremmin kuin tänä päivänä! Media on armoton, se iskee kuin haukka, vaikkei syy ole Jyrkissä vaan niissä muissa.

Jos jotain analyysiä voisin tehdä ulkonäön perusteella, joka kuitenkin kertoo erittäin paljon ihmisestä, luulen että demareiden Jutta ja Heinäluoma eivät ole luonteita helpoimmasta päästä. Kummatkin ovat voimakasluontoisia ja itsepäisiä. Soinihan onkin sitten vahvatahtoisin, joten ei hänkään ole helppo neuvottelukumppani. Jyrkihän on tunnetusti hauska ja kiltti, ehkä sittenkin liian kiltti. Hänen kannattaisikin valita hallituskumppaniksi vihreät, keskusta ja vasemmisto. Paavo Arhinmäki on varmaan myös mukava neuvottelukaveri. Jokainenhan haluaa kuitenkin maan parasta ja joku järki verotuksessakin pitää olla. Palkkaverotus on jo nyt korkea, sitä ei tarvitse enää korottaa. Toivon totta tosiaan, että Jyrkillä menisi paremmin! Yleensä savolaiset ovat taitavia neuvottelemaan ja tekemään kompromissejä.

Vielä spekulointia vaikkapa ministeripaikoista. Pääministeriksi siis Katainen. Mutta valtionvarainministeriksi keskustan Mari Kiviniemi. Elinkeinoministeriksi Pekkarinen.  Paavo Arhinmäki sosiaaliministeriksi tai työministeriksi. Ja jos on pakko ottaa persuja, Soinille maatalousministerin salkku tai ympäristöministerin työt. Ulkoministeriksi oiva Stubukka. Joopa joo ..kiva leikkiä ajatuksella, millainen se uusi hallitus olisi, mutta jos puolueasetelma on toinen, kuvitelma on sitten toisenlainen....



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan