Koirien vihaajat

Our old little dog - near 17 years!

Minullakin on Facebook-profiili, mutten jaksa siellä notkua tai keskustella. Lähinnä siellä on asialinkkejä ja joitakin ulkomaisia yhteystietoja, joita haluan ylläpitää. Nyt kuitenkin kauhistuin, kun luin sieltä yhden tutun viestiä, että Siilinjärvellä liikkuu koirien vihaaja tai useita. Useisiin koirapuistoihin on pistetty lihapullia, joissa on rotanmyrkkyä. Lisäksi on ripusteltu partakoneen teriä ja lasinsirpaleita. Ainakin viisi koiraa on jo kuollut ja useita koiria hoidetaan eläinlääkärin valvonnassa. Onpas touhua! Mitä noiden vihaajien päässä pyörii? Sehän on rikos, josta pitäisi rangaista myrkyttäjiä. Huomio poliisit, käykääpä ratsaamassa joskus koirapuistojakin.

Meilläkin on koira. Se on jo 16 vuotias eli vuoden lopussa 17. Tähän mennessä se on ollut kohtuullisen helppo kaveri. Nyt se alkaa olla siinä pisteessä, että vanhuus on tullut. Kun se ei näe, eikä oikein kuule, alkaa olla vaikeaa koirankin elämä. Matkan ajaksi viemme sen nyt ensimmäisen kerran koirahoitolaan. Välillä jopa toivon, että se nukahtaisi ikiuneen, eikä sitä tarvitsisi piikittää. - Onhan se vaikea luopua koirastaan, jonka kanssa on viettänyt lähes kolmanneksen elämästään ja siihen aikaan liittyvät lapset ja se paras aika elämästä. Toista se oli maalla, kun jäniskoirat tai pystykorvat otettiin hyötykäyttöön ja niitä pidettiin aina alle kymmenen vuotta, usein vain 5-7 vuotta. ---- Miksei kukaan perusta lemmikkikoirien vanhainkotia. Veisimme omamme sinne vaikka maksusta. Kävisimme joskus katsomassa ja ottaisimme joskus mökille mukaan tai kotiin viikonlopuksi. Lopetuksenkin joku muu voisi hoitaa ja hakisimme vain paketin ja hautaismme sen sitten. Tässäpä jollekin liikeidea, koirien vanhainkoti. Mutta ei niille koirienvihaajille, koska silloin se koiraparka ei kauaa siellä olisi!

PS - kuulin jostakin, että se Siilinjärven koiranmyrkyttäjä-juttu ei ole totta, mikä lienee totuus? Ainahan noita myrkkyjuttuja välillä kuulee...
Too old?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
koiravanhainkoti kuullostaa hauskalta,
mutta eikös koira viihdy parhaiten kun on oman, rakkaan lauman ja perheen kanssa?
Mieleeni muistuu puoli vuotta sitten kuollut koirani, joka viimeiseen asti oli sylissäni..

Kuitenkin näille koirienvihaajille ja eläinrääkkääjille ylipäätäänsä pitäisi tulla tavallista ankarampi vankilatuomio

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan