Kuopio tanssi ja soi


Midsummer rose

Ehdin lomareissun jälkeen vielä kolmeen Kuopio tanssii ja soin näytökseen. Ensin korealaisten neitosten iki-ihanaan liihoitteluun ja tunnelmaan. Perinteistä ja modernisoitua, musiikki todella rauhoittavaa ja visuaalisesti kaunis esitys kuvaten neljää vuodenaikaa ja tunteita. Kansan ja kulttuurin luonteen erot näkyivät tanssissa hyvin. Kestohymy huulilla näytetään tunteet käsien ja jalkojen jopa varpaiden avulla. Kaikki oli harkittua ja hidaseleistä sekä äärimmäisen pidättyväistä.

Seuraava katsomani esitys oli teatterilla belgialaisten nuorten miesten urheilullinen tunnin tanssi, joka vei voimat varmaan tanssijoiltakin. Todella nautittava esitys! Tanssia olisi voinut vain jatkaa, kunnes koko porukka olisi hyytynyt lattialle! Sekin olisi ollut uutta ja erilaista. Tanssijoiden pitäisi ottaa reilusti uusia elementtejä ja riskejä. Mutta mukava esitys, neljät paidanvaihdot ja oikeaa miesmenoa eikä mitään sipsuttelua.

Eilen katsoin sen kuuluisan Ailey II. Sitä suitsutettiin kovasti, muttei se vaan minuun kolahtanut. Meinasin nukahtaa alussa ja musiiikki oli korvia särkevää. Amerikkaisten afrotanssia, olihan siinä kauniita naisia ja komeita nuorukaisia, säpinää jossain vaiheessa, mutta en saanut mitään uutta henkistä pääomaa siitä omalle sielulleni. Tai en ymärtänyt taidetta ja sanomaa. Mutta kiva oli tavata monia tuttuja ja rupatella tanssikokemuksista. Eräskin tuttu rouva oli ehtinyt viiteen näytökseen! Ja kehui kaikkia näkemiään. - Nyt lähden juhannustansseihin eli ensin ruokakauppaan sukkuloimaan hyllyjen väliin raskain tanssiaskelin, sitten mökille rauhoittumaan. Hyvää juhannusta kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan