Karppaus

Kuka keksi karppauksen? Keskustelu karppauksesta jatkuu kiivaana. Taitaa olla jonkin sortin sota jo menossa! Katsoin eilisen A-talkin, kun siinä oli laitettu vastakkain karppaajat ja "tavalliset syöjät" eli ruokaprofessorimme ja ravitsemusterapeutti. Olen aivan samaa mieltä professorin kanssa, järki ja se terve talonpoikaisjärki pitää olla syödessä - niin ja kaikkea pitää syödä tasapuolisesti. Varmaan on hyvä vähentää niitä turhia hiilihydraatteja, mutta kuitua on hyvä saada.

Mikä ihmeen ruokavalio on se, jossa laitetaan sivuun riisi, peruna, pasta ja leipä. Leipä miehen tiellä pitää ja varmaan naisenkin. Tilalleko voita ja kanamunia? No, lihan tuottajat ovat varmaan mielissään, kun lihan menekki kasvaa. Onhan se liha niin halpaakin, ettei tuottajat juuri naureskele. Nostaisivat nopeasti tuottajahintoja, nyt kun menekkiä on. - Ei kyllä sekään pitsa, johon karppaajaperheessä laitettiin kymmenen kananmunaa voi olla terveellinen. Aikamoinen kaloripitsa! Lapsiparat, eivät saa kunnollisia lettujakaan tai makaronilaatikkoa, mikä oli ainakin meidän perheen lasten suosikkiruoka kasvuiässä. Kyllä on taas ihme muoti-ilmiö, mitähän seuraavaksi? Ihmiset on helppo puhua mukaan vaikka mihin lahkoon!

Kommentit

mummeli sanoi…
Jaa-a, Se on nyt yhtälajia ruualla leikkimistä koko karppaus. On ihan eri asia, jos jokin terveydellinen syy aiheuttaa karppauksen kuin se, että vain muodin takia siihen ryhdytään. En kyllä oikein ymmärrä sitä rasva-muna juttuakaan. olen elänyt ajan, kun kaikkesta ruuasta oli puutetta niin kaikki terveen ihmisen ruualla leikkiminen tuntuu vain niin pahalta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan