Kuopioon

Ajelin eilen kauniissa syyssäässä Espoosta Kuopioon. Ruska oli komein Uudellamaalla. Aurinko helotti koko matkan, jolloin ajaminen on melkeinpä nautinto. Pysähdyin vain kerran, Mikkelissä. Siellä lempipaikkani on Tertin kartano ja sen viehättävä kahvila http://www.tertinkartano.fi/kahvila  Voin suositella sitä jokaiselle. Se on rauhallinen, luonnon keskellä, hyvää kahvia ja ihania leivoksia. Ulkoilla ja liikkua voi vaikkapa puutarhassa. Sunnuntaina oli myös lounas. Otin kupin ruusukahvia ja todella herkullisen, mehevän suklaakakun palan, joka oli koristeltu kehäkukan oranssilla pikkuisilla kukan terälehdillä. Kahvilassa on myös hyvä herkkumyymälä, josta saa tuliaisia ja herkkuja mukaan. Ostin kartanon omaa salaattikastiketta ja ruusunlehtihyytelöä sekä kartanon omaa mysliä, jossa oli seassa ruiskukan lehtiä! Mummille löytyi kaunis pitsinen valkoinen joululahjakori.

Syyslomamatkani onnistui hyvin. Vaikka Hgissä satoi joka toinen päivä, ehdin mielestäni paljon. Tapasin sukua ja lapsiamme sekä tuttuja. Kävin kaupungilla, myös silloin kun Stockalla oli ne hullut päivät. Ën ostanut juuri mitään, paitsi kirjan Akateemisesta. Inhoan liikaa ihmispaljoutta, enkä keksi mitään järkevää ostettavaa ruuhkassa ja kassoille jonottaminen on ajan tuhlausta.  Kiersin parina päivänä lähes kymmenen taidenäyttelyä, mm Ateneumin, Kiasman, Taidehallin, Taidesalongin... ym. Paras oli tennispalatsin taidemuseon Akseli Gallen-Kallelan suuri näyttely. Hyviä olivat Ateneumin Lappi-näyttely ja Kiasman Afrikka-Ars. Tein aamupäivisin etätöitä. Kävin valokuvaamassa ja nauttimassa syysmaisemista Fiskarsin ruukkikylässä parhaana aurinkoisena päivänä. - Vaihtelu virkistää välillä. Kotiiin tultua huokaan aina onnesta, että pääsimme muuttamaan aikoinaan pois Hgistä Savoon. Moni asia on täällä mielestäni paremmin ja luonto on lähempänä. On leppoisuutta ja rentoa menoa. Mikseivät ne tajua markkinoida tätä meidän ihanaa kaupunkiamme sinne Fimean porukoille, mitä hyvää täällä on. Ei tämä mikään junttila ole. Lyhyet matkat ja turvallista menoa perheille. Luonto ja vielä kerran luonto! Ja mukavat ihmiset!

Yksi todella kiinnostava piirre näkyy jo Hgin katukuvassa. Maalais-lähiruoka- ja luomutuotteet. Niitä myymälöitä nousee nyt kuin sieniä. Sama trendi oli NYC:ssä jo pari vuotta sitten. Lisää maalaistuotteita suoraan tiloilta, lähiruokaa, aitoa itse tehtyä. Ihmiset ovat varmaan jo kyllästyneet muovisiin valmispakkauksiin, jotka ovat täynnä lisäaineita säilyvyyden takia. Ja onhan itsetehty ruoka maittavampaa. Suomi tulee vaan aina jälkijunassa näiden hygienia yms määräysten takia. Vaikka onhan se ruuan puhtauskin tärkeää. Jos asuisin Hgissä, perustaisin leipomon Lauttasaareen.
Havis Amanda sateessa.


Silakkamarkkinoille Kauppatorille!


Silakkamarkkinapaikoilla ei ollut ruuhkaa.


Tertin kartanon kahvila ja puutarha lokakuussa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan