Valtterin kirppis on kiva kokemus

Olin tänään lauantaina ensimmäisen kerran Valtterin kirppiksellä Hgissä myymässä omia ja suvun vaatteita. Olihan se tosiaan avartava kokemus. Varsinainen näytelmä. Sain myös kohtuullisen hyvän tuloksen. Se on myös kaiken kansan kohtaamispaikka. Hienot ladyt ja herrat kohtaavat kansanosaa, joka jäisi monella muuten aika vieraaksi. Siellä ovat rikkaat perijättäret ja maahanmuuttoväki kasvotusten. Ulkomaalaisia oli ainakin puolet asiakkaista - virolaisia, venäläisiä, afrikkalaisia, japanilaisia. Kahdeksan tunnin aikana sattuu kaikkea hauskaa ja näkee monta julkkisnaamaakin, jopa kansanedustajia. Kirppis on sosiaalinen tapahtuma vailla vertaa. Sinne ei kannata mennä pelkästään tienaamaan, vaan viettämään laadukasta vapaa-aikaa. Olin liikenteessä jo ennen klo 7 aamulla auto täynnä enimmäkseen vaatetta. Arvotavara kannattaa jättää kotiin, ettei tarvitse vahtia näpistelijöitä. Ensimmäiset ostajat tulivat heti ja heiltä sain parhaan hinnan noin 5-20 euroa. Kauneimmat vaatteet, neuleet, kirjat, laukut, kengät, vyöt tekivät hyvin kauppansa. Ehkä onnellisin se oli se täti, joka sai ilmaiseksi miehen neuleen, kun huomasin sen rikkinäiseksi. Hyvän mielen jakamisestakin saa iloa pitkäksi aikaa. Hauska oli myös seurustella reilu kahdeksan tuntia kahden viereisen myyntipöydän nuoren neidon kanssa, joiden molempien äidit olivat itäisestä Suomesta. Siinä kävi aikamoinen räpätys ja nauru, kun karjalaiset kauppiaat tekivät kauppaa! Asiakkaita kävi pöytäni ympärillä päivän aikana varmaan lähes sata. Ihmiset kyselevät kaikenlaista, jopa uikkareita! Koruja ja hajuvesiä kysyivät ulkomaalaiset miekkoset. Onhan siellä porukkaa, joka myy kauppiaismaisesti tavaraa, mutta poliisi kiertää ja ratsaa. Näin, kun joku sai sakot. Mutta suurin osa ihmisistä myy vanhaa ja käyttökelpoista tavaraa.

Jos opiskelee kaupallista alaa, suosittelen jokaiselle nuorelle, että menee harjoittelemaan myynti- ja markkinointitaitojaan vaikkapa tälle kuuluisalle suurelle kirppikselle. Taatusti hymyilevä, iloinen, myönteinen, keskusteleva, jutteleva, puhuva, ystävällinen  ihminen myy paremmin ja enemmän.

Kirppisajatus on yksi ympäristöystävällisimpiä ideoita, jossa on  järkeä ja viisautta. Maahanmuuttajat ja työttömät saavat edullisesti tarvitsemiaan tavaroita ja vaatteita, nuoret ja vanhemmatkin saavat vaatteet kiertoon ja itselleen muodikkaita asuja. Näin muutaman aika trendikkään nuoren, kuin suoraan muotinäytöksestä. Jos ei muuta, se on suuri sosiaalinen kohtaamispaikka, jossa ei tunne olevansa ainakaan yksin. Juttuseuraa on niin paljon, että lopun päivää voi olla aika hiljaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan