Valohoitoa pimeässä - Light in our green house

Valohoitoa "talvipuutarhassamme"

Valohan on keksitty jo aikoja sitten! Miksi niin monet valittavat pimeästä marraskuussa? Valot vaan päälle kotona ja ulkona, kun hämärtää. Lisäksi kynttilöitä ja paljon valoisaa mieltä. Pimeään suhtautuminen on pelkkä asennekysymys. Hämärä on mukavaakin, ei näy lika eikä pöly. Mystinen kuin pimeä keskiaika. Ja kahden kuukauden päästä alkaa taas tulla valoa kovalla vauhdilla. Niin, että sitten jo häikäisee. Välissä on mukava punainen jouluaika.

Valohoitoa on mm tv:n katselu, tietokoneruudun tuijotus, elokuvat, teatteri, konsertit, iloinen ilme ja nauru. Meillä on kotona keittiössä lähes 15 erilaista valopistettä. Ne kun aamulla räpsäyttää auki, jopas herää. En kaipaa löhöämään etelään tai itään, kallista valohoitoa ja epäekologista. Nautin suorastaan tästä hämärästä, tekemistä on vaikka muille jakaa, tähän aikaan ideat oikein muhivat. Kädentaitajan kulta-aikaa! Lämmin syksy on onneksi vain jatkunut, lunta en kaipaa kuin jouluksi.

Muuten, karppausjuttuni tässä blogissa ovat kirvoittaneet kommentteihin. En julkaise niistä kuin yhden. Suurin osa on tietysti karppauksen puolesta. Katsojia ja lukijoita on päivittäin paljon, kun aihe on nyt kovasti esillä. Minusta karppaus on jo vanhanaikaista, keksikääpä nyt jo jotain muuta! Olen sitä mieltä, että ruoka on vain pieni osa ihmisen kokonaishyvinvoinnista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan