Hae tästä blogista

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Suomessakin sattuu ja tapahtuu


Piskuisen Suomi-neidon kotonakin tapahtuu...viime päivät on ihmetelty mm Finnairin hallituspolitiikkaa. Miten se kaikki on mahdollista rehellisessä maassa? Suomi taitaa muuttua eurooppalaiseksi!  Kieroa touhua on aivan muualla kuin täällä Savossa, täällä sentään ihmiset ovat suoria ja rehellisiä! Finskin hallitus siunailee pomoille edut, joita mikään järki ei sulata. Lentoemot ja lentomiehet saavat palkan alennukset, kun pomot keräävät samaan aikaan salaa  isoa kolehtia pusseihinsa. Heidi Hautalan pisteet nousivat nyt reilusti yli 10! Hyvää toimintaa, pomot pellolle ja korvaamattomia ihmisiä ei ole edes olemassa. Mielestäni on aika maksaa bonukset niille, jotka tekevät ne oikeat työt firmassa. - Eikö noita herroja yhtään hävetä? Eikö heillä ole omaatuntoa? Miten heillä onkaan kanttia? Emme tarvitse yhtään uusia Liliuksia, valtaa väärin käyttäviä bonuspossuja! Voi herroja ja voi meitä narreja, jotka tyydymme osaamme. Ei totta vie, tarvitsemme lisää Heidi Hautaloita tähän maahan, täräköitä rouvaministereitä, jotka näyttävät herroille sen kaapin oikean paikan. Kansaa ja työntekijöitä kohdellaan aika väärin. Valta tosiaan sokaisee toiset, kun ahneus pääsee vauhtiin.
Ja sitten tapaus Ahde. On tietysti hyvä, että työpaikkakiusaamiseen puututaan. Puhumattomuutta on monella työpaikalla. Mutta ongelman esille tuomisessa oli tyylirikko, kun rouva Ahde alkoi itkeä pillittää kameroiden edessä. Olisi pitänyt pysyä vahvana kuin Lenita Airisto ja täräyttää herroille suorat sanat. Itku vie tehoa tärkeältä asialta, mutta toisaalta paineet olivat varmaan kovat. Mikä on totuus, miksi Räty suuttui ja miksi tilanne muuttui? Kun asia tuodaan julkisuuteen, moni asia jää silti hämärän peittoon. Mitä siis todella tapahtui?
PS - jos rouva Ahde on ollut tosiaan työpaikalla huppelissa, potkut ovat oikeutetut! Paras ratkaisu olisi mielestäni antaa kentää sekä Rädylle, että Ahteelle! Ajan haaskausta koko sirkus!

Luin jostain, että Lorenz B purskahti itkuun töissä. Mitenhän sekin juttu päätyi lehtiin? Aika moni on itkenyt töissä väsymystään tai muusta syystä, niin minäkin, nuorempana. Jos nuori perheen isä itkee väsyneenä, ei siinä ole mielestäni mitään uutta. Nuoret perheet joutuvat koville, kun pitää jaksaa ja jaksaa. Moni yrittää juuri perheen takia kaikella energialla, ja joskus rahkeet eivät vain enää riitä. Silloin on levon tai loman aika!

Ei kommentteja: