Hae tästä blogista

torstai 23. elokuuta 2012

Nötön torstai

Tänään on ollut oikein hyvä sää. Torstaina alkaa jo hieman viikonlopun tulon tunnelmat. Joillakin alkaa jo viikonloppu. Yhteysalus tuli puolen päivän jälkeen.  Porukkaa ja vieraita tuli jo aika paljon mökeille ja perintötaloihinsa. Saimme mönkijän nyt priimakunnossa kotiutettua talliin, ystävämme ajoin sen apunamme. Aiomme kyllä opetella jossain vaiheessa me naisväkikin koneen käytön. Olenkin joskus ajanut mönkijää, mutta varmuuden vuoksi annoimme tehtävän miesväelle. Muistelen, että se oli helpompaa kuin traktorilla ja autolla ajo.

Tänään on ulkoiltu kovasti eli oltu metsässä mustikassa. Saariston mustikat ovat tosi suuria ja meheviä. Paljoa niitä ei tullut, vain puoli sangollista, koska lähialueet on kerätty jo aika tarkkaan. Kantarelleja täällä on tosi paljon, mutta niitä on meillä tarpeeksi Savossakin. Tuuli on ollut aika navakka, eilinen kosteus on nopeasti kadonnut ja pyykit ovat taas kuivat.

Nötö-loma on sisäsuomalaiselle kuin ulkomailla kävisi. Ympärillä puhutaan paljon ruotsia, jota itse osaan huonommin kuin englantia. Pakon edessä osaan kyllä jotain sanoa ruotsiksi. Monet syntysaarelaiset puhuvat vain ruotsia ja varsinkin ne, jotka ovat olleet pitkään Ruotsissa. Heitä on täällä useita, joten ruotsia on hyvä osasta. Kannatan siis pakkoruotsia kouluissamme edelleen.


Tänään kerättiin mustikoita.

Kaunista kanervikkoa mustikkaretkelle mennessä.


                                   Suomen komeimmat kanervikot olen nähnyt elokuussa Jurmossa.


                                Mukava metsätie eikä susihukkasia näkynyt.


Metsän laidassa näkyi vanhaa piikkilankaa.


Aamupäivällä tuuli vielä aika navakasti.


                                    Kylän raitin vanha kiviaita on kauniiksi  harmaantunut.


                                   Kuin taideteos reitin varrella.


                                     Vaihteeksi toisella rannalla maisemia ihailemassa.Ei kommentteja: