Hae tästä blogista

maanantai 15. lokakuuta 2012

Kaupunki ja talous - nyt liiketoimintasuunnitelmaksi!

                               Barsokevitschin valokuvamuseon syksyinen piha Kuopiossa.

Oikeastaan on mielenkiintoista seurata ehdokkaiden keskusteluja ja mielipiteitä kaikista poliittisista asioista. Ja sanoa väliin omia mielipiteitään.  Luin aamulla Hesaria ja siinä oli toimittaja Kauhasen raportti Ruotsin poliittisesta vallasta. Siellä nimitetään jo talouspolitiikkaa liiketoimintasuunnitelmaksi. Hyvä! Hyvä! - No, eivät kaikki tietenkään siitä termistä pidä, mutta kunta tai kaupunki, sehän se vasta on yhteinen yritys, joka ei voi huonosti tai sitten voi.

Mielestäni kaikkien kaupunkien ja kuntien pitäisi tehdä hyvät liiketoimintasuunnitelmat, kuten vakavaraiset yrityksetkin tekevät. Hyvä liiketoimintasuunnitelma on kaiken toiminnan A ja O. Jos kaupunkimme taloutta hoidettaisiin kuten hyvässä yrityksessä, asiat olisivat paljon paremmin. Asiantuntijoina kunnat voisivat käyttää menestyneitä liike-elämän yrittäjiä.
Hyvä yritys on sellainen, että se investoi ja laajentaa tai supistaa viisaasti sekä karsii kaikki turhat kulut. Työpaikkoja syntyy hyvien investointien ansiosta.  Kuopiossa se voisi olla matkailu, teollisuus, yritystoiminta, joihin kaupunki  voisi suhtautua paljonkin myönteisemmin ja pontevammin. Ja nopeat päätökset, se pätee yrityselämässäkin. Jahkailulla ei pitkälle päästä! Kaikki mikä tuottaa paljon verotuloja, parantaa sosiaalisen puolen toimintaa. Jos saadaan enemmän rahaa yhteiseen massiin, koulut, vanhustenhuolto, terveydenhuolto yms voi paljon paremmin. 

Ei kommentteja: