Hae tästä blogista

torstai 11. lokakuuta 2012

Kuntapolitiikkaa...Puijon tulevaisuus

Kun en ole ehdolla kunnallisvaaleissa, voin kuitenkin tuoda tavallisena kuntalaisena mielipiteitäni esille. Jos minulla olisi aikaa puolet lisää, lähtisin ehdokkaaksi, mutta oma aika on minulle niin kallista, että yritän vaikuttaa muuten, vaikkapa tässä kirjoittamalla. Ihmettelenkin niitä aikataitureita, jotka jaksavat vielä työn lisäksi istua illat kokouksissa!
 
Kuopiossa puhuttaa Puijo - taas kerran. Puijon kehittäminen tai kehittämättä jättäminen, mitä se on ollut viime aikoina. Kaikelle sanotaan EI! Kun halutaan rakentaa vaikkapa golf-kentän laajennus, sille sanotaan heti EI! Joku ehdotti sinne paikalle lahonneiden rakennusten siirtoa maalta! Huh-huh! No, en ymmärrä, koska golf-kentän laajennuksella saataisiin Puijoa hieman elävämmäksi. Laajennusta on suunniteltu kaupungin omistaman kiinteistön eli Konttilan vanhan tilan takamaille. Luulisi Konttilan liiketoiminnan saavan aikamoisen piritysruiskeen siitäkin mahdollisuudesta, että golfarit toisivat tuloja myös kuppilaan. Yhteistyössä voisi kehittää mitä mukavimman golf-alueen Kuopioon, jossa perinteet ja nykyaika kohtaisivat. Jopa minäkin saattaisin lähteä kävelylenkin  sijasta golfaamaan mukaviin maisemiin ja nauttia kupposen matsin jälkeen perinteisessä maalaistaloidyllissä. Kun aina sanoo EI, menettää monta hienoa mahdollisuutta. 
 
Puijolla on metsää reilusti yli 200 hehtaaria keskellä kaupunkia! Se on aivan liikaa, koska metsää on joka puolella muualla kaupungin ympärillä. Jopa karhupari on siellä Puijolla talvehtinut.  Mielestäni Puijolla olisi paljon annettavaa turismille ja matkailijoille. Mutta asioiden jahkailu on savolainen tapa viedä asioita eteenpäin. Puijon kehittämistä vastustavat erityisesti ne, jotka eivät asu Puijon alueen vieressä. He tuntuvat tuntevan paremmin kuin me, jotka asumme Puijon vieressä.

Puijon metsäalueen vieressä asuvana voin sanoa, että haluan Puijon kehittyvän, kaikki mikä tuo tuloja ja ihmisiä on hyvästä. Kannatan siis golf-alueen tuloa Konttilaan ehdottomasti! Nyt Puijolla on vain lahoja puita, joita saa pelätä, kun ne kaatuilevat. Metsä on niin synkkä ja ruma kaatuneiden puiden takia, ettei sinne yksin eikä kaksin huvita mennä. Puijolla pitäisi olla muutakin kuin pelkkää metsää ja peltoa. Toivon, että Puijo olisi muutakin kuin pysähtyneisyyden metsätemppeli! - Sitä paitsi, Puijohan on suunniteltu alunperin oikeastaan urheilualueeksi. Golfin laajeneminen olisi kiva lisä urheilualueelle.
 

Ei kommentteja: