Hae tästä blogista

torstai 1. marraskuuta 2012

Kuopio on aivan sekaisin uudesta kauppakeskus Matkuksesta!

Tänään avattiin Kuopion Matkuksessa (se on eteläpuolella Kuopiota) uusi kauppakeskus Ikano tai Shopping Center Matkus, joka on Ikean vieressä. Siellä on muistaakseni 60 uutta kauppaa! Taitaa olla koko itäisen Suomen suurin kauppakeskittymä. Koko liikenne on sekaisin eteläpuolella kaupunkia, kun kaikki pakkautuvat samaan aikaan ostoksille tai vain pällistelemään ja ihmettelemään. No, onhan sinne houkuteltu nimekkäitä esiintyjiä tänä viikon loppuna, kuten Anna Puu, Elastinen mies  ja Diandra. Itse en halua siihen ryysikseen eli ruuhkaan.  Suuret ihmismäärät eivät oikein houkuta. Mutta tottahan on hieno juttu, että kauppa käy Kuopiossa ja turistit käyvät pyydyksiin. Itänaapurit ovat varmaan innoissaan tasokkaasta ja hulppeasta Ikea-Ikanosta. Nyt vaan hotellia rakentamaan Matkukseen, jotta shoppailijat saavat olla pitempään ostoksilla. Tämä superkauppakeskus tuo meille monta uutta työpaikkaa. Kuluttamisen huumassa luodaan tosiaan työtä ja elintasoa, vaikka joskus tuo kaikki turhuus ja tavaroiden paljous kauhistuttaa. Minne kaikki tavarat lopulta sopivatkaan?
 
Jouluostoksille voisin ehkä lähteä, kunhan meno hieman rauhoittuu. Miten ihmisillä onkaan rahaa, vaikka on lama? Ja miten heillä on aikaa arkena keskellä päivää mennä ostoksille?  Kai niitä eläkeläisiä, lomalaisia, työttömiä, opiskelijoita ja muuta vapaata porukkaa on liikkeellä. Ambulanssit ja poliisiautot ajavat koko ajan tässä työikkunani ohitse pillit ulvoen, kun ihmiset törmäilevät Kuopion viikonlopun suuressa massatapahtumassa.

PS - vielä hieman kylttiasiaa. En voi käsittää, miksi voi olla niin vaikea saada hyvää ja näkyvää kylttiä etelästä päin tuleville autoilijoille. Nyt on vain pieni kauppakeskus-kyltti, joka vilahtaa huomaamatta ohi. Kun kaupunki ei saa sitä aikaan, antakaa yritysten tehdä kunnon kyltti. Se on markkinointia!

 
 
 

Ei kommentteja: