Kuvien luvaton käyttö blogeissa

Hesarissa oli tänään artikkeli "Kuvien luvaton käyttö rehottaa blogeissa" ja se onkin asia, jota moni ei vain ymmärrä. Muotiblogit ovat täynnä kuvia, jotka on napattu luvatta milloin mistäkin sivustoilta. Suomen tekijänoikeus on kuitenkin aika tiukka, joten omien kuviensa luvatta käyttöön löytävä bongaaja  voi laittaa rahoiksi, kuten minäkin olen tehnyt! Muotimaailmassa se luvaton käyttö voidaan katsoa tietysti mainostamiseksi, joten siihen suhtaudutaan ehkä lievemmin. Mutta...tämän blogin kuvia ei saa käyttää omissa blogeissa tai painattaa julisteita, tauluja, esitteitä. Joten, jos haluat käyttää kuviani, ota yhteyttä!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei. Luin saman artikkelin ja tutkailin Googlen images-haulla, oliko minun kuviani netissä, ja olihan niitä, ns. isänoikeuksista ei oltu välitetty. Kiinni jäi H:gin kaupunginvaltuustoon pyrkinyt mies (ei tullut valituksi), K:n seurakunnan kirkkoherraksi pyrkinyt mies (tuli valituksi), yksi sanomalehti, yksi radioasema, yksi rakennusliike, eräs säätiö ja monia blogeja. Nuo ansiotoiminnassa kuvaa käyttäneet kuulevat minusta vielä. Mitenkähän hinnoittelisi? -HreR
Anni Aatos sanoi…
Olen itse laittanut luvatta kuviani käyttäville 500 euron laskun ja he ovat sen kiltisti maksaneet. Muistavat varmaan, etteivät käytä luvatta kuviani. Kuvaani käytti muuten mm yksi uskonnollinen lehtijulkaisu.Minulle sanottiin, että voin hyvin lähettää jopa 1000-1500 euron laskun. Joten - ryhdy tuumasta toimeen ja laita lasku kuvien luvatta käyttöön ottajille. Siis kuvaajat - olkaamme tarkkana.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan