Hae tästä blogista

maanantai 5. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivää ja iltaa


Vietimme marraskuun alun viikonlopun Hgissä, kun koko jälkikasvumme on nyt siellä. On aina yhtä mukavaa nähdä perheenjäseniä, koska emme näe kovin usein. Suunnittelin spata ja ostoksia, mutta... Shoppailut jätin perjantain iltapäivällä nopeasti, kun yritin soljua muutamaan kotelomekkoon ja jumituin pukukopissa kahteen makkarankuoreen totaalisesti. Hiki virtasi ja päätin luopua sovinnolla sovittelusta. Illalla kokoonnuimme koko lähipiiri  ravintola Toscaniniin ja söimme maittavan menun. Rahat voi käyttää mieluummin mukavaan yhdessäoloon kuin kausikolttuihin.
 
Pyhäinpäivänä Helsinki oli rauhallinen keidas. Hiljaisempaa kaupunkia tuskin löytyy muualta Suomesta. Kaikki on päivällä kiinni. Kuopiossa oli suuri uusi kauppakeskus pyhäinpäivänä auki, mutta oliko se tarpeellista? Ehkäpä, jos ei keksi muuta ajanvietettä kuin kauppakeskuskierros.   Mutta joskus on hyvä rauhoittua hektisessä maailmassa. Aloitimme pyhänvieton menemällä pitkästä aikaa kirkkoon. Helsingin vanha kirkko on kaunis ja erityisesti puisto sen ympärillä. Kirkossa oli harras tunnelma, mutta kun kaikki virret olivat outoja, emme osanneet laulaa mukana ja eivät kyllä muutkaan, vain kuoro. Minne ovat kadonneet kaikki kauniit  tutut virret ja laulut kirkonmenoista? Kävimme kahdella hautausmaalla sukulaisten haudoilla. Kynttilämeri Hietaniemessä ja Kellonummella oli vaikuttava näky. Ihmiset vaelsivat hiljaisena virtana. Sumu, pimeys ja liekkimeri hautausmaalla loivat surullisen tunnelman marraskuun iltaan. Pyhäinpäivänä meidän perheellä oli myös muistopäivä, kun ukin kuolemasta oli kaksi vuotta. Suru on muuttunut kauniiksi kaipuuksi.

Lähisukulainen sairastui kovaan kuumeflunssaan sunnuntaina. Lähin terveysasema oli kiinni ja päivystys oli Jorvissa. Siellä meni aikaa tosi sairaana yli kolme tuntia! Sitten vielä apteekkiin sairaana. Mikä onkaan terveydenhuollon tila? Onko oikein, että sairas ei pääse nopeasti lääkärille? Ei ole! Sote-uudistuksella olisi nyt aika kiire. On aivan kohtuutonta, että todella sairaana joutuu jonottamaan kolme tuntia! Hävettää koko suomalainen terveydenhoitosysteemi! Jokaisen sairaan pitäisi päästä vähintään tunnissa hoitoon! Minne kummaan mustaan aukkoon meidän kaikkien verorahat valuvat? Nehän on tarkoitettu perusasioiden hoitoon!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: