Hae tästä blogista

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Analyysi Nokiasta

Jokainen meistä voi leikkiä analyytikkoa, niin minäkin. Mitäs minä sanoin jo kolme vuotta sitten, kun Eeloppi eli tämä kanadalainen pojan loppi astui Nokian kumisaappaisiin! Jo silloin aavistelin, että kohta Nokia on ameriikkalainen yhtiö. Nokialle kävi siis kalpaten, sanoisin kuopiolaisena.   - Niinpä niin, saihan se Elop hyvät rahat etätyöstään, peräti 19 milj. euroa kolmelta vuodelta. Käväisi välillä Suomessa ja eleli mukavasti rapakon takana.
 
Mutta, kun elän ja teen töitä keskellä yritysympäristöä, näen sen, miten yrityksiä yhdistyy, niitä ostetaan ja myydään, ne kasvavat tai kuolevat, toiset pysyvät samanlaisina, suurin osa muuttuu. Yritysmaailma se vasta tuulista on, ei tiedä aina missä mennään - itsekään.
 
Jäljelle jäävä Nokian innovaatioyksikön kannattaisi tehdä nyt täällä Suomessa sellainen yliäly-superhyper-puhelin, jotta se olisi ensimmäinen laatuaan maailmassa. Sillä sitten taas uusille urille. Koskaan ei tietysti tiedä, jos vaikka Microsoft muuttaa koko tuotannon Suomeen tai Pohjoismaihin. Siitähän Niinistö ja ne muut päättäjät varmaan nyt jutustelevat kaikessa salassa Oubaaman kanssa. Yleensä yrityssalaisuudet ovat salassa vuosia ja sitten ne tulevat julki yhtäkkiä -  siis kansan tietoisuuteen.  - Tiedän tämänkin kokemuksesta. Yrittäminen on salaista puuhaa...

Ei kommentteja: