Hae tästä blogista

tiistai 1. lokakuuta 2013

Marimekko!

Olen aina pitänyt Marimekon tuotteista. Muistan kuinka rakkaita meille siskoni kanssa olivat sininen ja punainen pallopaita, jotka olivat ensimmäiset maripaitamme nuorena koululaisena. Minulla viininpunainen ja siskolla sininen. Jostain syystä ne värit seuraavat vieläkin meitä. Sopivat kai luonteeseen tai hiusten väriin. Maria on jokapuolella kotiamme, vaatteita ja kankaita. Mikäs sen suomalaisempaa.
 
Marimekon plagiointihulinat eivät minun maailmaani kaada. Päinvastoin, ostan edelleenkin maria. Tekevälle sattuu.  Ymmärrän jotenkin kovan kilpailun aikana, että ideoita napataan vaikka mistä, jotta saadaan tulosta. Suunnittelijatkin ovat ihmisiä ja tekevät virheitä. Turha Marimekkoa on syyllistää, kun mokat ovat yksittäisten suunnittelijoiden työvirheitä. Eikös muka jokaiselle ole sattunut virheitä työelämässä, minulle ainakin on sattunut!

Nyt Marimekon johdon pitäisi äkkiä kääntää kelkkansa ja tehdä virheestään taidokkaasti tulosta ja hyvin nopeilla päätöksillä. Maija Isolan "metsänväki" kuviot Finnairin koneista maalattiin aivan turhaan piiloon.  Melkein kaipailen niitä lentokentälle! MM:n johdon olisi pitänyt sopia nopeasti korvaus satukirjataiteilijan suvun kanssa ja ostaa kuviomalli Marimekon mallistoon. Alkuperäisen taiteilijan nimi vain esille ja asia olisi ollut siinä! Virhe olisi kuitattu sillä ja kangas olisi myynyt kuin mikä! Hitaus asioiden hoidossa on aina huonoin vaihtoehto. Nopeita päätöksiä olisi tarvittu heti. Vitkastelu niin kuin tässä Nokian tapauksessa saattaa johtaa tuhoon! Joku ulkomainen ketju ostaa Marimekon ja sitten se ei ole enää suomalainen!

Ehkä on ollut virhe myös Ihamuotilan johdossa oleminen. Jos hän on hyvin vakavasti sairas, eikö silloin pitäisi olla varatoimitusjohtajan tekemässä päätöksiä. Tai kenties uusi johtaja paikalle kokonaan!

Tässä yksi mielipide, joka tukee omaa mielipidettäni:
http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2013/10/02/yritys-kopioi-enta-sitten/201313662/137

Ei kommentteja: