Hae tästä blogista

torstai 24. lokakuuta 2013

Tv-ohjelmia on tarpeeksi ja jopa aivan liikaa!

Tässä lähiaikoina kirjoitti joku kolumnisti (muistaakseni ranskalainen, joka asuu Suomessa) Hesariin, ettei tv:ssä ole tarpeeksi katsottavaa. Mielestäni on ja jopa aivan liikaa! Ja ohjelmat ovat laadukkaita ja hyvin tehtyjä. Ei kai ole tarkoitus, että me ihmiset tölläisimme koko illan kotona sohvalla telkkaria katsoen. Sehän on tutkimusten mukaan jopa vaarallista ja terveydelle haitallista! Itse en ole mikään innokas television tuijottaja, mutta syksyisin talvisin, kun ulkona puuhastelu jää vähemmälle, tulee uutisten lisäksi jotain muutakin välillä katsottua. Toki teen muutakin,ulkoilen, teen käsitöitä, yritän seurustella ihmisten kanssa ja luen kovasti kirjoja.
 
Mutta jos nyt jotain lempiohjelmia uutisten lisäksi on, tällä hetkellä katson Solsidan-sarjaa. Norjalainen Velipuoli on myös tehty taidokkaasti. Taivaan tulet on ehdottomasti katsottava, onhan Kari Väänänen entinen kuopiolainen ja se sarja on ainoa, jossa on elämää muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Sen sarjan toivoisin jatkuvan ja saavan rahoitusta jatkossakin. Dowton Abbey on myös hyvin tehty sarja ja samaa tyyliä, mutta nykyrealismia on sarjassa Kartanon vuosi. Joskus katson Kaisa ja puoli valtakuntaa, koska on hauska kurkistaa ihmisten koteihin. Tietysti katson kaikki luonto-ohjelmat, jos ne sattuvat tulemaan sopivaan aikaan. Peltsin seikkailut luonnossa ovat myös mukavaa katsottavaa, koska valokuvamaisia hyvin kuvattuja maisemia on aina hienoa katsella. Perjantain Vain elämää on parhaita musiikkiohjelmia, mitä on tehty aikoihin. Siinä näkee hyvin, miten eri laulajien tulkinnat samoista lauluista ovat täysin erilaisia. Joskus katson jonkun elokuvan, mutta aika harvoin. Miksi kohtuulliset ok ohjelmat on venytetty typerän pitkiksi kuten Tanssii tähtien tai jään kanssa? Mainostenko takia niistä on tullut aivan ylipitkiä tylsiä ohjelmia!
 
Siinäpä onkin tarpeeksi jo syysilloiksi katsottavaa ja aivan liikaakin. Elämässä kun on muutakin tekemistä kuin television tuijottelu. Tosi-tv ei kiinnosta minua ollenkaan, en ole koskaan katsonut BigBrotheria, enkä jaksa seurata kokkausohjelmiakaan kovin kauan, no joskus Selviytijiä on tullut hieman seurattua. Salatut elämät ovat täysin vieras sarja, samoin Kauniit ja Rohkeat, josta en ymmärtänyt yhtään mitään, mikä siinä viehätti. Yritän oikeastaan katsoa mahdollisimman vähän televisiota, koska moni muukin  asia kiinnostaa elämässä.

Ei kommentteja: