Hae tästä blogista

torstai 21. marraskuuta 2013

Ah kun näitä ahneita riittää!

Ahneus on lisääntyvä ominaisuus jo suomalaisissakin johtajissa.  Erityisesti suuryritysten johtajia vaivaa varsinainen kansantauti, ahneus! Palkat ovat liian suuria, erorahat poskettomia. Merja Ailuksen palkka on pieni verrattuna monen muun porhon palkkaan. Ailushan on nainen, siksi hän joutui nyt silmätikuksi! Mutta hänen asunto- ja autovaatimuksensa olivat silti hieman liikaa.
 
Mutta että eroraha voi olla vaikkapa Altian pomolla lähes puoli miljoonaa euroa, sitä en ymmärrä! Ihminen, joka saa potkut huonosta tehdystä työstä, palkitaan. Kuka näitä sopimuksia räätälöi? Ne yhtiöiden hallitukset todennäköisesti. He luulevat, ettei hyvää johtajaa saa ilman superpalkkaa. Ei kai motiivina voi olla enää mikään muu kuin raha, jos palkat ovat tätä luokkaa, mitä ne porhoilla ovat. Rahat ovat tulleet Altianin kassaan yhteisistä kansalaisten rahoista. Ei sitä voi kukaan ymmärtää. Anne Siimeskin puolusteli aamutv:ssä isoja palkkoja. Miksi Suomi velkaantuu, no juuri siksi, että on näitä rahareikiä joka puolella! Aivan eri asia, jos on palkkansa itse ansainnut omalla työllään omassa yrityksessä selkä hiessä ja niska liimassa. Yrittäjiä ja palkansaajia sakotetaan joka mutkassa superveroilla. Nyt kansalaisadressia keräämään oikeudenmukaisuuden puolesta!

Mutta kun luin tänään Kauppalehteä lounaspöydässä, huomasin yhdestä jutusta, että suomalaiset ahneet eivät ole lähelläkään ruotsalaisia porhoja tai vaikkapa venäläisiä ja entäs ne oligargit sitten. Heillä on omat hovinsa, omat palvelijat ja vaikka vallan mitä, omat lentokoneet. Eli osataan sitä varsinkin muualla pitää puolensa? Taitavat suomalaiset olla tässäkin asiassa vaatimattomampia.

Ei kommentteja: