Hae tästä blogista

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kuukausi jouluun!

Joulu taitaa tulla taas yllättäen! Mutta ei se mitään, tulkoon vaan. Eilen leivoin ekat tortut, sekä ekat piparit ja kävin jouluhulinassa keskustassa. Sokoksen gongi eli käytävä oli niin täynnä glögimukit kädessä seisovia ihmisiä, ettei ohi päässyt kuin tavaratalon puolelta koukaten. Torilla oli mukavia myyntikojuja, nyt kun uusittu tori on avattu. Uudet kauniit jouluvalotkin olivat ilmestyneet  "joulukadulle." Jouluhulinat tuntuivat jo alkaneen. Piipahdin myös Kuopio-hallissa ostamassa perinteiset villasukkalahjat, joita sai kyllä etsiä kaiken sen krääsän ja muun tavarapaljouden tarjonnan keskeltä. Käsitöitä ei löydy ihan helpolla ainakaan joulun ajan markkinoilta.

Kuvia torilta Savon Sanomissa:www.savonsanomat.fi/savo/kuopio-on-glogikaupunki/1720676
 
Tänään tuli pikkuväkeä hoitoon, kun vanhemmat menivät jouluostoksille. Hulinaa riitti sisällä ja ulkona. Koristeltiin kasvihuone jouluiseksi ja kun vanhemmat tulivat, juotiin torttu- ja suklaakakkukahvit. Illalla menimme vielä ystävän kanssa joulukonserttiin kirkkoon, jossa nimekkäät laulajat esiintyivät kirkon ja Syyrian hyväksi, mm Jorma Hynninen. Musiikkia voisin kuunnella joulun aikaan vaikka joka viikko konserteissa, jos aikaa olisi.  
 
Lunta on nyt hiukkasen lisää ja pakkastakin sen verran, että alkaa tuntua talvelta. Lumi valaisee mukavasti maisemia. Tänään paistoi aurinkokin jonkin verran.  Tule tule talvi jo....

 

Ei kommentteja: