Hae tästä blogista

perjantai 29. marraskuuta 2013

Sairaalan sairaan kallis seinä!

Kuopion Yliopistolliseen sairaalaan (KYS) uudisrakennukseen on suunniteltu uusi hieno lasiseinä, jopa liian hieno ja ainakin kallis. Evoluutio olisi taideteoksen nimi. Maksajana ovat tietenkin kunnat eli kuntayhtymä ja päättäjinä sairaalan hallitus. Hintaa seinälle tulisi ainakin 1 miljoona ellei sitten enemmänkin! Onhan se hieno ja värikäs, mutta.... Mitään järkeä ei ole nyt tässä päätöksessä, koska sillä rahalla saisi ison määrän hyviä ja tärkeitä laitteita potilaiden hoitoon. Jos asiaa kysyttäisiin potilailta tai kuntalaisilta, vastaus olisi varmaan aika selvä. Ei! Kuka haluaa rahaa noin paljon seinään? Kyllä päättäjät ovat taas hakoteillä ja suhteellisuuden taju on kadonnut täysin. Näin kovina aikoina!
 
Minä voisin tarjoutua suunnittelemaan pienellä palkalla seinäkuvion ja jopa maalaamaan sen itse. Ideani olisi seuraava: vastasyntyneen sydän käyrä, joka maalattaisiin lasi-tai betoniseinälle kauniilla väreillä. Se ei maksaisi kovinkaan paljon!

Savon Sanomille suurkiitokset, koska sen yhteiskunta-kuntakriittisyys on parantanut huomattavasti. Nyt kirjoitetaan paljon rehellisemmin ja suorempaan asioista, jotka vaivaavat myös meitä kuntalaisia. Toimittajille ja päätoimittajalle  siitä suurkiitos hyvästä lehdestä!

PS - 18.12.2013 Nyt on sitten seinäasia päätetty. Taidelasiseinä tulee, mutta pienempänä kuin aluksi kaavailtiin. Kustannukset pienenevät hieman, ehkä puoleen. - Mutta mikä hulluinta, taideteos tulee ikkunoiden eteen. Jahas - mitäs tästä nyt sanoisi....aika hullu idea. Minä en ainakaan haluaisi viettää aikaani pitempään lasiseinän takana, kun luonnollinen valo ei pääse sisälle. Sehän on kuin vankila...

PS - 30.12.2013 Savon Sanomista saimme tänään lukea, että teoksen tilausta ei edes kilpailutettu! Ja ylläpito vuodessa puhdistuksineen ja korjauksineen maksaisi jopa 10 000 euroa! Entäpä, jos lasiseinä hajoaa ja särkyy?  Silloin sirpaleet lentävät alas ja siinä alapuolella on pääovi,josta kulkee vuosittain tuhansia ihmisiä. Mielestäni nyt ollaan hieman hakoteillä taiteen sijoittamisessa.


 
 
 

Ei kommentteja: