Hae tästä blogista

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kuopion tori joulun aikaan - Christmas time in Kuopio town

Kävimme eilen joulutunnelmaa tavoittelemassa Kuopion torilla. Se onkin nyt mitä mainion retkikohde. Oli kuin olisimme olleet turisteja omassa tutussa kaupungissa! Tori on viimeinkin valmis. Torilla ei ollut kovinkaan monta myyntikojua, koska lumimyrsky pelotteli pois myyjät aikaisin iltapäivällä. Torin alla on hyvät parkkitilat ja sieltä pääsee suoraan Apajan kauppakujalle, jossa on uusia liikkeitä ja mukavia ravintoloita, mm etninen nepalilainen ja Rustik-ravintola, joka on kaunis kellariholveineen. Siellä on myös hauska Winoteekki-paari. Lisää kaipaisin torin alle tai keskustaan käsityöläisten putiikkeja, joita on aivan liian vähän keskustassa. Yksi kiva Minnan fantasia-villavaatepuoti oli torin alla, mutta vain loppiaiseen asti.  Miksei Ollinpuiston Torikujan tallirakennuksia saada vihdoinkin sellaiseen kuntoon, että niissä voisivat käsityöläiset myydä tuotteitaan ympäri vuoden, ei vain kesällä ja muutamana päivänä joulun aikaan, jolloin myyjät ovat paleltua joka vuosi? Joensuussakin on oma käsityöläisten kortteli.

Kauppahalli on mukava paikka pistäytyä vaikkapa Leipäkauppa Tildan puodissa, mistä saa makoisia karjalanpiirakoita, leipää ja leivoksia. http://www.kuopionkauppahalli.fi/index?page=16
Vastaamme tuli tuttu pariskunta Kauppahallissa ja menimme jouluglögille yhdessä rupattelemaan uuteen lasipaviljonki-kahvilaan Salacavalaan. www.salacavala.fi/ Sieltä saa nyt jopa glyhweinia. Kun katselee keskeltä toria ympärilleen, tunnelma on mukavan jouluinen joka puolella. Toria reunustavat uuden uutukaiset jouluvalot, jopa oma joulukatukin on nyt tehty. Torin suuri kuusi on aina upea komistus kaupungintalon edessä. Onneksi meidän ei tarvitse lähteä Saksaan asti hakemaan joulutunnelmaa, sitä löytyy kotikaupungistamme vaikka kuinka paljon. Lunta on tullut viime yönä runsaasti ja nyt näyttää jo oikealta talvelta.
 
Nämä kuvat otin kännykällä, joten kuvien laatu ei ole mitä parhain, mutta torin tunnelma välittyy.

Kahvila Salacavala Kauppahallissa on viihtyisä

Torimme on suuri ja autio lumimyrskyllä

Sisätiloja riittää uuden torin ympärillä

Carlsonin vanha kauppatalo on kaunis

      
Sokoksen edessä on joulukatu valoineen


Ihmisiä on jo jouluostoksilla jonkin verran

Kuopion kaupungintalo ja komea kuusiKuopion tori 30.11.2013 klo 15.30

Persoonallinen pieni myyntikoju, josta sai kahvia ja suklaata

Kauppahalli ja se "sillipurkki"-kahvila

Lunta ja torielämää
 
Kalpan jääkiekkopeli alkamassa, tunnelmaa oli....
 

....vaikka tuli taas tappio Tapparan kanssa, niin että itketti!
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: