Hae tästä blogista

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Lauttasaaren vesitorni

 
 
 
 
Helsingin kaupungin hallitus päätti, että Lauttasaaren komea vesitorni puretaan ensi syksynä. Se ei ole ollenkaan hyvä päätös mielestäni, koska torni on tärkeä maamerkki, pitkäaikainen saaren symboli, erittäin onnistunut arkkitehtoninen rakennus. Kaupungin laskelmien mukaan ylläpito tulee maksamaan noin 10 000 euroa kuukaudessa ja remontti 4 miljoonaa euroa. Puppua, sanon minä. Joku virkamies, joka ei halua rakennuksen enää elävän, haluaa sen pois päiviltä. Remontin hintaa on suurenneltu aika lailla. Tai kyseessä on huippukallis remonttifirma. Vesitorni on tärkeä saarelaisille ja muillekin, vaikkapa merellä liikkuville veneilijöille. Kuin suojaava suuri kantarelli tai joku muu sieni, jonka juurella on ollut hyvä elellä. Meidän perheen elämä alkoi vesitornin juurella. Työntelin esikoistamme vaunuissa ympäri tornia loppukesän auringossa. Jos löytyy Guggenheimille kannatusta, niin miksei ideoida vesitornille uutta elämää. Se on tärkeä symboli koko Helsingin kaupungin silhuetissa. Olen sata prosenttisen varma, että purkamispäätöstä tullaan vielä katumaan jälkeenpäin todella kovasti. Nyt pitäisi löytää jostain yksityistä rahaa tornin pelastamiseen. Pelastakaa torni! Pelastakaa meidän kantarellimme! Eikun rahankeräystalkoot vaan pystyyn, minä ainakin lahjoitan korjaukseen rahaa. Talkootyöntekijöitäkin riittää varmaan.

Entisenä lauttasaarelaisena en malta olla tässä mainostamatta kerrassaan mukavaa ravintolaa: CasaMare Tuo leppoisan kotoisa ravintola Gyldenintiellä oli taas kerran mukava kokemus ja ne blinit, nam! Niitä suosittelen kaikille kalaherkuista pitäville. Kannattaa tulla kauempaakin!

PS - 16.2.2015 - Tornia ei ole vieläkään purettu! Se onkin hyvä, että nyt selvitetään vaihtoehdot, mutta se pitäisi tapahtua nopeasti, ettei torni vaan rapistu liikaa. Miksi tämän tyyppiset päätökset ovat niin hitaita?


 

Ei kommentteja: