Hae tästä blogista

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lunta lunta - snow snow!

Nice, its snowing again! Kiva, lunta sataa taas! Mukavaa, kun nyt tulee maa  uudelleen valkoisemmaksi. Pakkastakin oli eilen - 10 C ja tänään -8C - 11C, joten kohta ovat jäätkin kantavia. Viereisen Laivon saaren ihmiset ovat kärsineet jäiden ja jäätien puuttumisesta ja kulkeminen mantereelle on ollut hankalaa. He käyttävät ilmatyyny-alusta matkansa tekoon. Tuon hauskan härvelin ääni kuuluu meillekin joskus.  Kuva härvelistä: savonsanomat  Aikoinaan perheet menivät saareen vielä kovaäänisemmällä hydrokopterilla, jossa oli iso ropeli perässä. Saaressa asuu ainakin kymmenessä talossa asukkaita ympäri vuoden. Kesämökkejä siellä on varmaan toinen mokoma lisää. Onhan siellä aivan oma rauhansa, vaikka asukkaat ovat kohtuullisen lähellä kaupunkia.

 
 
Saari tulee meillekin tutuksi ja läheiseksi talven aikana, kun liikumme jäätiellä kävellen tai kuntopotkurilla. Jäällä hiihtäminen kevättalvella on oma nautintonsa. Taidankin lähteä tästä rannan suuntaan lenkille, jokos sitä pääsisi jäälle käpsimään. Ja kohta saa tehdä ne lumityötkin pitkästä aikaa. On taas aivan oikea talvi! Tulihan se sittenkin. Mutta mukavaa, kun Helsingissäkin on talvi. Lapsemme saavat nyt nauttia talven valkoisuudesta, mutta kärsiä myös hyytävästä kylmästä.
 
Huomenna on Nuutin päivä. Tänään heitimme joulukuusemme ulos. Se oli tosi hieno kuusi. Korkeus lähes neljä metriä.  Ei karistanut, varistanut neulasiaan kuin hieman viime päivinä. Syy oli se, ettei se ehtinyt olla pakkasessa ulkona.  Meidän kuusemme on aina ollut luontokuusi. En osaisi ajatellakaan muunlaista kuusta kuten viljeltyä muotokuusta tai kaupan muovikuusta. Tässä kuusessamme oli pari harottavaa hajaoksaa ja kuusi latvaa! Kuusen koristeet laitettiin nätisti samoihin laatikoihin ja vietiin vintille odottamaan ensi joulua. Muutaman joulukoristeen jätin vielä tammikuuksi ja ulkovalotkin saavat palaa tammikuun loppuun. Sittenhän onkin jo kevät ja helmikuu.


 

Ei kommentteja: