Hae tästä blogista

maanantai 10. helmikuuta 2014

Kela ei tiedä!

Kela ei tiedä, miten paljon rahaa menee ulkomaiseen sosiaaliturvaan! Kuulin ensimmäisen kerran tämän asian yhdessä eläkeseminaarissa ja en voinut ymmärtää edes todeksi asiaa. Virosta ainakin tulee aivan selvästi porukkaa, joka käyttää hyväkseen Suomen satumaata. Perhe, jonka isä vaikkapa on jäänyt Suomessa työttömäksi, saa monenmoista tukea lapsilisistä lähtien ja sillähän elää hyvin Virossa!! Voi voi, olemmeko aivan hölmöjä! Mitäs etuja suomalainen saa, kun menee vaikka Viroon? Pitäisköhän taas ottaa selvää, minne meidän verorahat valuvat oikeasti. Ei ihme, kun Suomi-tyttö on niin veloissaan!

Tässä selvitystä IS:n sivuilta:

Esimerkkejä sosiaaliturvasta

LAPSILISÄ, KOTIHOIDON TUKI

Virolainen K on töissä Suomessa. Hänen kotona lapsia hoitava vaimonsa sekä 2- ja 5-vuotiaat lapsensa asuvat Virossa. Suomi maksaa lapsilisää ja kotihoidon tukea myös Virossa olevista lapsista, koska K on täällä työntekijänä.

VANHEMPAINRAHA

Puolalainen B on työskennellyt Suomessa vuoden ajan vanhempainpäivärahakauden alkaessa. Hän kuuluu asumisperusteiseen sosiaaliturvaan ja on sairausvakuutettu työskentelynsä perusteella. Koska 180 päivän vakuutuskausi täyttyy, hän on oikeutettu äitiys- ja vanhempainrahaan. B muuttaa lapsen syntymän jälkeen kotimaahansa. Vanhempainpäivärahakausi maksetaan loppuun saakka Suomesta.

TYÖTTÖMYYSTURVA

Intialainen A työskentelee Suomessa suomalaisen yrityksen palveluksessa. A:n perhe asuu Intiassa. A:n oleskelu Suomessa on tarkoitettu lyhytaikaiseksi, eikä hän muuta vakinaisesti Suomeen asumaan. Hän työskentelee kuitenkin yli kuusi kuukautta, joten hän kuuluu työssäoloehdon täyttyessä asumiseen perustuvaan sosiaaliturvaan ja on sairausvakuutettu Suomessa työskentelynsä ajan. Häneen sovelletaan myös työttömyysturvalakia.

SOSIAALITURVA

Japanilainen yritys lähettää japanilaisen B:n työskentelemään Suomeen yrityksen suomalaiseen tytäryhtiöön. Työsopimus on tehty kahdeksi vuodeksi. B:n katsotaan muuttavan vakinaisesti Suomeen, ja hän pääsee Suomen sosiaaliturvan piiriin työskentelyn aloituksesta lähtien.

Ei kommentteja: