Hae tästä blogista

maanantai 15. syyskuuta 2014

Lontoo ja Madrid

Tänä kesänä on tullut käytyä kahdessa suuressa kaupungissa. Lontoossa, jossa on asukkaita 8 miljoonaa ja Madridissa asukkaita on 4 miljoonaa. Ovathan ne suurempia kuin Kuopio. Matkakuvat ovat yleensä tylsiä ja huonoja, kun koskaan ei ole aikaa pysähtyä kunnolla kuvaamaan, koska lyhyellä ajalla on yleensä paljon ohjelmaa. Lontoo oli lomamatka ja Madrid oli työhön liittyvä matka.
Matkailu avartaa. Yleensä. Saahan sitä ideoita elämäänsä ja vaikkapa työhönsä. Kummassakin metropolissa on hyvät ja huonot puolensa, niin myös meillä täällä Savossa. On talousongelmia, köyhyyttä ja kurjuutta. On loistoa ja eriasteista vaurautta. Kaikki säästävät joka puolella Eurooppaa. Kierrätys on muotia tai pakon sanelemaa. Yritykset vähentävät ja liikevaihdot pienevät useammin kuin kasvavat. Kaikki ideat kokeillaan.  Ihmiset eivät uskalla kuluttaa. Varovaisuus on nyt valttia. Mutta - yleensä pitkän laskun jälkeen tulee pitkä nousu tai muutama pikku nousu ennen suurta nousua vai onko vielä laskua edessä?
 
 
Espanja - Madrid: tämä kaupunki on keskellä ei mitään, 633 metrin korkeudessa Kastilian ylängöllä.
 
Paras maisema tuli vastaan aamulla, kun palattiin Madridin lentokentälle.
 
Federican sisustus-antiikki-vaateliikkeessä oli puutarha keskellä.


 
Serranon kinkku olisi ollut kiva tuliainen!
 

             Kuninkaan linna, jossa kuningas Felipe perheineen ei kuitenkaan asu, hän asuu maalla.

Taustalla vuoristoa, Sierra de Guadarraman vuoret.
 
 
Lontoon kuvia lataan vähitellen...
 
Tämä oli Elisabethin linnan puiston kasvimaa, entinen puiston lintujen hoitajan mökki ja puutarha, jota ehkä kuningatar käy joskus salaa ruopsuttamassa? Hyvät porkkanat, herneet  ja punajuuret kasvoivat keskellä Lontoota!
  

 

Ei kommentteja: