Hae tästä blogista

torstai 20. marraskuuta 2014

Putin, Venäjä, Suomi, armeija, lama, Ukraina, Nato...

 


Kahvipöytäkeskusteluissa ovat puhuttaneet viime aikoina nuo yllämainitut sanat.  Minäkin sanon herkästi mielipiteeni Suomi-neidon asioista. Venäjän karhu on äreä kuin haavoitettu eläin, joten neidon passaa tässä tilanteessa olla aika varuillaan. Eurooppa on varpaillaan. Onneksi puolustusvoimat on lisännyt armeijan määrärahoja  ja tajutaan tilanne. Mutta Venäjällä taitaa olla enemmänkin kiinnostusta Ukrainan suunnalla kuin Suomessa tai Ruotsissa, toivottavasti. Miten voi yksi ihminen sekoittaa koko pakan. Niinhän se on koulussakin, yksi häirikköoppilas pistää kaiken sekaisin. Nato - sinne olisi jo aikoja sitten pitänyt mennä. Nyt sen ajatuksen toteutus vain ärsyttää naapuriamme. Kyllä tässä itärajalla saa olla varuillaan, edelleenkin. Onneksi nuo pimeässä yöllä lentävät Hornetit Kuopion ympärillä ovat vielä suomalaisia.
 
Tässä tilanteessa pitää Suomen olla vahva. Lama ja huono talous vie uskottavuutta Suomen selkärangalta, joten kaikki poliittiset elvytyskeinot työpaikkojen luomiseksi olisivat nyt tosi tosi tarpeen! Miten ihmeessä ollaakin näin syvässä lamasuossa? Mielestäni syy on tämän hetkinen nuorisohallitus, jossa on aivan liian nuorta porukkaa päättämässä asioista. Ja hallituspohja on liian laaja. Ei siis osata tehdä hyviä päätöksiä, jahkaillaan ja pelätään. Mitä? 

ps - eilen äänestettiin tasa-arvoisesta laista, joka koskee n 8000 henkeä Suomessa. Miksi siitä pidetään hirveää ääntä ja kuin se olisi suurempikin ongelma. Miksei siitä asiasta pidetä kansalaisäänestystä. - Mielestäni paljon suurempia ongelmia on työttömyys, koulujen lakkautus, vanhusten hoito, yh-perheet, köyhyys, jotka koskevat aika paljon suurempaa ihmismäärää!

Ei kommentteja: