Hae tästä blogista

perjantai 18. syyskuuta 2015

Kallis päivä!

Mielenilmaisijat kokoontuvat Hkiin! Tämä on kallis päivä koko Suomelle. Kun pitäisi säästää, niin siihen ei siis kuulu osallistua? Mielenilmaukseen mennään tunteella, ei järjellä! - Suomi ei nouse kuin työtä tekemällä ja eduista tinkimällä! Parasta olisi kuitenkin ensi hätään poistaa kaikilta tasaisesti lomarahat. Onhan aivan hullua, että työntekijä tienaa eniten silloin kun on lomalla ja ei tee töitä! - Ammattiliittojen rahallinen tukeminen pitäisi myös lopettaa, koska valtion tuki niille on aivan väärässä paikassa. Huh - ainakin 75 miljoonaa vuodessa, suuri osa siitä ammattiyhdistyspomojen palkkoihin!

Alun perin mielenilmaukseen piti osallistua 100 000, uhosivat ammattipomot. Nyt kuulin, että ehkä tulee 20 000. Ja jos sataa, niin ehkäpä tulee n 10 000. Mielenilmaus vesittyy, kun joukkoon soluttautuvat anarkistit, jotka illemmalla sitten rikkovat ikkunoita ja riehuvat humalapäissään. Tärkeä viesti ei siis mene enää perille tällä tavalla, vaan olisiko aika mennä kiltisti neuvottelupöytään? Mielestäni ammattiyhdistykset ovat syyllisiä, jos touhu menee riehumiseksi!

Seurasin hieman puhetta torilla...joku sanoi, että työnantajat pitää velvoittaa perustamaan työpaikkoja! Se oli huvittavaa. Miten voi perustaa työpaikkoja, jos ei ole varaa maksaa työntekijöille näillä ehdoilla palkkoja ja sen lisäksi korkeita palkan sivukuluja. Kukaan ei tee Suomessa enää töitä pienellä palkalla. Tiedän monia yrittäjiä, joilla ei välillä ole varaa maksaa itselleen palkkaa, kun työntekijöille joutuu taas maksamaan. Jos meillä menee tulos miinukselle, niin sitten säästetään. Niinhän se on kotitaloudessakin. Mikään ei ole ilmaista, mutta joillekin tuntuu olevan? - Rinne uhosi, että vientiä pitää lisätä. Mitä sitä viedään? Jos tuote ei ole kilpailukykyinen ja sen voi valmistaa muualla halvemmalla, ei voi viedä eioota! Tuottaminen Suomessa maksaa ja paljon, kun palkkakulut ovat huikeita. - Joskus tuntuu, että päättäjiltä puuttuu järki ja ymmärrys, ettei raha kasva puussa. Velkaako velan päälle joka vuosi? Nyt Suomen velka on noin 99 000 miljoonaa euroa!!! Mitäs sitten, kun rahaa ei ole velan maksuun? - Rinne sanoi, että jokainen on palkkansa ansainnut, niin on, mutta millaisen?

Joku ehdotti maataloustukien leikkausta. Sehän on suoraa tukea kuluttajalle, jotta saamme sopivanhintaista kotimaista ruokaa ostettua kaupasta. Suomessa kun ruuan tuottaminen on kallista. Tukien loputtua loppuisi maatalous! Mutta väännäpä sitä taas rautalangasta...kun niin moni asia vaatii ymmärrystä!

 

Ei kommentteja: