Pop up shop

 
Tämän kesän mukavin tapahtuma on ollut kotikaupungin keskustassa torin alla Apajassa pitämämme pop up kauppa. Meillä oli ystäväni kanssa jo vuosi sitten tämä kesäinen "leikkikauppa", kuten vanha viisas äitini sanoi. Mutta todella mukavaa kaupan pitäminen oli nytkin! - Saimme saman tilan vuokrattua kuin vuosi sitten. Parasta oli,  kun pääsimme liiasta tavarasta eroon ja tapasimme uusia ihmisiä. Vanhojen tavaroiden lisäksi myimme samalla vähän uusiakin tuotteita. Vaatteita, käsitöitä, taidetta, kirjoja, koruja. Parasta kaupanteossa olivat kuitenkin  ihmiset. Erityisesti aidot savolaiset, hauskat karjalaiset ja muualtakin tulleet ovat mukavia ihmisiä - kesällä. Nauroimme parhaille jutunkertojille vatsa kippurassa. Suurin osa ihmisistä kun oli kesätuulella ja aurinkoisia. Hankalia asiakkaita ei juuri ollut. Torin alla tunsi myös olevansa ikään kuin "mualiman navassa."
 
Ihmisläheisessä työssä on omat mukavat puolensa toimistotyöhön verrattuna. Ovesta voi astua kuka vaan; kaukainen turisti, tunnettu julkkis tai taiteilija, ulkomainen kirjailija, amerikkalainen sotilas, ulkomailla kauan asunut entinen kaupunkilainen, vanha tuttu, lapsi, koululaisporukka, jne.  Viimeinen viikkomme oli tosi vilkas, kun kaupungissa oli Kuopio tanssii ja soi-tapahtuma. Silloin oli ennätysmäärät yleisöä, jopa sata asiakasta yhtenä päivänä.  Jos tila on vielä ensi kesänäkin vapaa ja aikaa järjestyy, niin melko varmasti pop up tulee taas torin alle. Kaupan pitäminen oli täyttä työtä, mutta samalla terapiaa.


Kuopion tori on kesäisin kaupungin mukavin paikka. Samoin sataman alue. Oli mukavaa aamusin tulla torin kautta, istua kahville tai jäätelölle katsomaan kaunista torin ympäristöä, jossa on jotain vanhaa kuitenkin säilytetty, kuten kaupungin talo ja kauppahalli. Torilla tapaa aina tuttuja, vaikken olekaan alun perin kuopiolainen. Kolmessakymmenessä vuodessa tulee monta tuttua ja ystävää. Torin kesätunnelma on leppoisa ja rentouttava. Se oli myös Tanssii- ja soi viikon keskipiste, missä esiintymislavalla näki upeita esityksiä. Mutta parhaat esitykset näki suurilla lavoilla kirkossa, teatterissa ja musiikkikeskuksella.
 


Pop up shopin pystyttäminen on todella helppoa, kun vuokraa vain sopivan tilan. Ei kun vaan reippaasti kokeilemaan, jos on jotain myytävää. Tarvitaan tietysti yritys ja oma toiminimi, joka pyörittää tätä pikkupisnestä!  Mutta sekin on helppoa ja ohjeita saa aina joltakin yrittäjältä. Tämän tyyppiset myymälät ovat aika yleisiä vaikkapa läntisessä naapurimaassa Ruotsissa, jossa myydään uutta ja vanhaa. Tukholman Södermalmilla hienotkin rouvat piipahtelivat tämän tyylisissä kaupoissa.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan