Hae tästä blogista

maanantai 14. marraskuuta 2016

Koli - itäisen Suomen komein paikka


Marraskuu ei ole ollut ollenkaan synkkää ja pimeää aikaa, kun  lunta on ollut koko ajan. Aika aikaisin pääsimme täällä talvitunnelmiin. Voihan se sulaa, mutta varmaan tulee vielä uuttakin lunta.  - Isänpäivää vietimme taas Kolilla, jossa olimme tasan tarkkaan viisi vuotta sitten. Silloin ei ollut lunta lainkaan ja aurinko paistoi huipulla. Kiersimme nytkin Mäkrävaaran lenkin (n 8 km) ja olihan se aika haastava, kun oli nousuja ja aika liukasta. Pidimme pari hyvää paussia, ensin Mäkrän huipulla kaakaot ja evässämpylät ja sitten tulomatkalla Ikolan aholla paistoimme nuotiolla makkarat. Kyllä maistuivat eväät pikkupakkasessa ja kauniissa lumisessa maisemassa. Loppumatka menikin mukavasti, kun olimme Ukko-Kolin hotellilla juuri ennen pimeän tuloa. Sokos Hotelli on uusittu ja onhan se paljon parempi kuin ennen. https://www.sokoshotels.fi/fi/koli/sokos-hotel-koli


 
Erityiskiitokset hienosta uusitusta kylpylästä, joka oli laitettu aivan uuteen uskoon! Se oli suorastaan yllätys! Kylpylään mennessä saimme kaksi kiulua, toisessa monenlaisia hoitotuotteita kasvoihin, käsiin, jalkoihin, vartalolle ja toisessa kiulussa oli kuohuviinipullo laseineen. Ensimmäiseksi menimme jalkakylpyyn, jonne ripoteltiin jalkasuolat. Siellä pariskunnat ja ystävykset porukoineen istuivat hilpeinä hymyssä suin. Juttu luistaa karjalaisten kanssa sutjakkaasti ihan mistä vaan. Kylpylä on tehty rentoutukseen ja siinä on kyllä onnistuttu mallikkaasti. On poreammeita, musiikkiallas, musiikkisuihku, suihkut kahdelle tai porukalle, jossa tulee tuoksuja, värivaloja, kylmiä ja lämpimiä suihkuja, kolme erilaista saunaa, rentoutushuone lämmittävillä istuimilla ja ulkoaltaita. Ideoita on tuotu Keski-Euroopan kylpyläpaikoista. Yli kaksi tuntia vierähti huomaamatta. Saunassa ja ammeissa oli mukavaa rupatella elämän iloista ja suruista rentojen ihmisten kanssa. Olo oli todellakin aika rentoutunut ja iloinen kaikkialla kylpylässä. Lapsille paikka ei ehkä ole sopiva ainakaan illalla, kun siellä pitää olla kohtuullisen hiljaa. Joku äänekäs aikuisten ryhmä oli kai poistettu aiemmin.  Kylpyjen jälkeen  menimme syömään ravintolan herkkuja, joissa ei ollut moittimista lainkaan. Kyllä uni maittoi - vähän liiankin aikaisin.
 
Aina ei tarvitse lähteä pimeää ja talvea pakoon kauas ulkomaille. Kaamoksen unohtaa monessa mukavassa kotimaan paikassa. Kylpylät ovat upeita rentoutumispaikkoja. Ulkoilla voi säässä kuin säässä. Mikä sen mukavampaa kuin tulla sisälle lämpimään tai saunaan kirpeän kylmän ensin kohmettamana. Nauttikaa ihmiset marraskuusta! Nythän on hygge muotia! Eli - ystävät, suku, lepo, rentoutuminen, kirjat, tv, käsityöt, jouluilu, oleilu, kotoilu, elokuvat, teatteri, konsertit, ulkoilu, kaikesta nauttiminen, se kaikki mitä ei ole kesällä ja mihin kesällä ei ole aikaa!


 
 


 
 

Ei kommentteja: