Hae tästä blogista

tiistai 20. joulukuuta 2016

Maassa joulurauha ja ihmisillä hyvä tahto


 
Joulun aikaan on hyvä mietiskellä maailman menoa ja omaa elämäänsä. Joulun sanoma on tärkeä rauhan sanoma jokaiselle ihmiselle. Hyvä tahto, rauha  ja rakkaus, sitä meillä ei ole koskaan liikaa. Toistensa ymmärtäminen ja auttaminen. Vihan ja katkeruuden hautaaminen. Yhdessäolosta nauttiminen. Yksinäisten muistaminen ja läsnäolo. Joulumusiikin kuuntelu ja nautiskelu. Joulusta nauttiminen kukin omalla tavallaan.

Tämä vuosi on ollut rankka vuosi Euroopassa ja meillä Suomessakin. Pakolaiset pakenevat kotimaistaan ja eivät kohtaa kuin hyljeksintää ja sortoa. Majatalossa ei ole tilaa heille. Ei ole ihme, jos koditon hyljeksitty sortuu pahuuteen ja tekee tuhoa ympärillään muille ja itselle. Missä on ymmärrys ja hyvä tahto? Vai johtuvatko kaikki ongelmat pelosta, joita tunnemme vieraita kohtaan.

Tuntuu, ettei koskaan ennen ole ympärillä ollut näin paljon ongelmia nyt. Mistä löytyisi yhteistä tahtoa koko maailman ongelmiin. Välimatkat ovat lyhentyneet, tietotekniikka mahdollistaa keskustelun ympäri maailmaa helposti, mutta ongelmia riittää. Miksi on niin vaikea ymmärtää erilaisuutta, ei tapoja, eri kulttuureja, vaikka tieto lisääntyy. Voin vain toivoa kaikille maassa ja koko maailmassa joulurauhaa ja rakkautta, sekä ihmisille hyvää tahtoa ja ymmärrystä.


 

Ei kommentteja: