Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2016.

Kevät

Kuva
Pääsiäisen lämmin sää sai taas uskomaan kevääseen ja kesään. On hienoa katsoa luonnon liikkeitä valon ja lämmön lisääntyessä. Eilen näin jo mustarastaan takapihalla, varmaan sama tyyppi kuin viimekin vuonna.

Valamon luostarissa

Kuva
Kuopiosta ei ole kovinkaan pitkä matka ajella Valamoon, kun ajelee Kuopio-Riistavesi-Tuusniemi tien kautta Heinävedelle. Menimme toisena pääsiäispäivänä luostariin ja kaunis aurinkoinen sää kruunasi retken. Luostarin pääsiäinen tuntuu aidolta, koska pääsiäinen on alun perin ortodoksisen kirkon pääjuhla. Uusi Valamo on hieno retkikohde kenelle vain, vaikkei olisi samaa uskontokuntaa. Meillä luterilaisilla on aika kovat arvot verrattuna ortodokseihin. Valamo on keväisenä päivänä upea paikka. Kaunis uusi kirkko ja varsinkin sisätilan tunnelmat siellä. Hienot ikonit, maalaukset, kukat, tekstiilit luovat tunnelman, jota ei muualla ole. Luostarin kirkko on ehkä kaunein koskaan kokemani kirkko. Luostarin ravintolan ruoka on maukasta ja herkullista. Luostarissa oli myös mielenkiintoisia näyttelyjä, museo ja historiaa.  Hengellisyyttään on jokaisen hyvä miettiä välillä. Nuorena eivät minuakaan juuri uskonto ja arvot kiinnostaneet. Mutta kun ikää tulee, hengelliset asiat saavat aivan uuden ulot

Hyvää Pääsiäistä 2016!

Kuva
Pitkäperjantai, joka tuntuu edelleenkin pitkältä, hiljaiselta päivältä kuten lapsena, alkaa jo loppua. Pääsiäisenä on hyvää aikaa levätä, hiljentyä ja miettiä elämänsä menoa. Hyvää Pääsiäistä kullan keltaisen hiekkadyynikuvan kera, jonka perheemme nuori lähetti maapallon toiselta laidalta, Vietnamista.

Nuoruuden maisemissa

Kuva
Mukavaa on välillä käydä entisessä kotikaupungissa Helsingissä. Siellä on nyt koko perheemme jälkikasvukin samoissa maisemissa kuin itse olimme pyörimässä. Lauttasaaren rannat ovat kovin tuttuja, kun niitä käytiin taas kerran kävelemässä. Merelliset maisemat ovat aina upeita ja kauniita, vaikka kylmä kevättuuli siellä vielä puhalteleekin. Lunta siellä oli aika paljon vähemmän kuin Kuopiossa. Kevät tulee keikkuen...mutta aivan varmasti.    

Hyvä kello kauas kuuluu, paha paljon kauemmas

Kuva
  Hyvä kello kauas kuuluu, paha paljon kauemmas Suomalaisissa sananlaskuissa on paljon hyviä viisauksia. Niitä voisi miettiä jokainen kohdallaan. Nykyinen media ja julkisuus eli tiedon leviäminen nopeasti pitää huolen siitä, että ihmisten teot - hyvät eikä pahat eivät pysy enää piilossa. Tämän on saanut kokea poikaressu Axeli, jossa korostuu nuoruus ja tyhmyys. Moni poliitikko on menettänyt myös maineensa, kun "pahat teot" ovat paljastuneet. Jokainen meistä tekee virheitä elämänsä varrella, siitä tuskin kukaan säästyy. Tulee valittua vääriä sanoja, tulee tehtyä vääriä päätöksiä ja huonoja tekoja. Ihmiset ovat vain kovin armottomia, kun he tekevät tuomioitaan. Julkisuuden henkilöillä on erityisen kovaa, jos kaikki ei mene kuin Strömsössä.   Niin, mitäpä aina toisiamme olemme  tuomitsemaan pienenkin erehdyksen takia. Eikä virheitä sitten unohdeta helpolla, ihmispolo leimautuu lopuksi ikää. Anteeksiantaminen on taito, jota jokainen tarvitsee. Kyynisyys ja katkeruus, ilke

Hiihtolomalla Vuokatissa

Kuva
Vietimme taas pienen hiihtoloman Vuokatin maisemissa. Meillä on ollut jo vuodesta 1989 viikko-osake Katinkullassa ja onhan siitä edelleen iloa. Aurinko ei vaan näyttäytynyt Vuokatissa alkuviikosta, mutta Kuopiossa olemme saaneet viettää huikean hienoa aurinkoista loppuviikkoa ja  viikonloppua. Ulkoilu on mitä parhainta näillä keleillä.  On tullut hiihdettyä ja potkukelkkailtua enimmäkseen  viereisellä Kallaveden jäällä.