Hae tästä blogista

maanantai 8. toukokuuta 2017

Jääkausi vai kasvihuoneilmiö? 
Voe voe voe, sanon nyt oikein savolaisittain. Ilimoja on tosiaan pidellyt! Mitenkähän se nyt näin? Mistä ihmeestä sitä kylmää pukkaa koko ajan? Joku ilkeä pohjoisen tai naapurin sääjumala varmaan taivaalta pistää meille suomalaisille koettelemuksia oikein roppakaupalla. Talvi vain jatkuu ja montakohan takatalvea on kestetty. Nytkin sataa lunta!!! Nyt kyllä riittää jo! Voihan jäämeri!

                             Ei osannut hyytynyt sammakkokaan mökillä minulle ennustaa!


                                          Aamulla 10.5.2017 oli puutarha taas valkoinen!
 
Illalla istuin kutomassa mattoa autotallissa ja kuuntelin samalla säätiedotetta radiosta, joka lupasi taas kerran hyytävää säätä. Heti sen jälkeen alkoi ohjelma, jossa presidenttimme oli hyvin huolissaan kasvihuoneilmiöstä. Kehen tässä uskoo? Kai omiin silmiinsä. Säätieteilijät lupasivat aikaista ja lämmintä kevättä. Mutta tätä on tullut. Eikö ne ennustajat osaa tosiaan tehdä työtään kunnolla?
 
Lämpimin paikka kotipihallamme on ollut koko kevään ajan kasvihuone auringossa, kun pistää siellä ovet kiinni. Melkein toivon sitä kasvihuoneilmiötä joskus jo tulevaksi. Tämähän on jääkausi. Kyllä meitä taas huijataan joka mediassa. Heti en usko mihinkään enkä kehenkään, vaan itseeni jos heti siihenkään. Muutan ensi vuonna sinne, missä on kasvihuoneilmiö, kunhan pääsen töistäni irti. Ei tarvitse kulkea talvitakissa toukokuussa.

Miten maanviljelijät pääsevät pelloilleen, kun maa on roudassa. Kasvukausi jää lyhyeksi. Suuret katovuodet 1800-luvun puolivälissä olivat kohtalokkaita, kun iso osa väestöstä kuoli nälkään. Halla vei viljaa. 1900-luvun alussakin oli nälänhätää, kun kasvukausi oli lyhyt ja halla vei kaiken. 1916 kevät tuli myöhään ja syksy aikaisin. Nyt tuskin nälkään kuollaan enää. Siis sata vuotta sitten taisi olla aika samanlaista säätä Suomessa. Oikea 100-vuotiaan Suomi-neidon juhlavuoden kevätsää!

Miksi minä Suomeen synnyin, miksen jonnekin muualle. Ei ole ihme, että suomalaiset ovat karua ja kylmää kansaa. Tunteita ei näytetä, eikä puhuta. Eipä tämä ilmakaan  juuri naurata. Ilma on kolea ja kalsea, aurinko ei lämmitä. Siinä meidän kansanluonteemme ei juuri muuksi voi kehittyä.
 

järvet vaan jäässä jököttävät...

Ei kommentteja: