Joulumyyjäisissä


Olin ensimmäistä kertaa myymässä tuotteitani (mattoja, tyynyjä, liinoja, tauluja, kortteja) Pielisareenalla syntymäpaikkakunnallani  suuressa Joulumyyjäistapahtumassa. Ja oli kyllä todella mukavaa! Ensin ajattelin, etten minä varmaan tapaa ketään tuttua siellä, mutta heti aamusta tuli sukulaisia vastaan. Todella monia koulukavereitakin tapasin, joita en ollut tavannut koulun jälkeen. Tunnistettiin toisemme vielä! Monia entisiä naapureita ja tuttuja ihmisiä kauempaakin oli paikalla. Tunnelma oli jouluinen ja mukavan lämmin, vaikka ihmisiä oli paljon, jopa 2000 kahden paivän aikana. Joulupukki kierteli jakamassa karkkeja kilteille lapsille ja aikuisillekin ja joulumusiikki soi. Kiireetön tunnelma oli mukava ja monet viihtyivät pitkään tekemässä jouluhankintoja ja tapaamassa tuttujaan. Minulle tärkeämpää oli siis ihmisten tapaaminen ja joulutunnelma joulupukkeineen kuin pelkkä kaupanteko.

Ilahdutti myös se, että areenalle oli tullut paljon taitavia käsityöntekijöitä myymään tuotteitaan. Käsityötaidot eivät ole siis kadonneet ainakaan itäisestä Suomesta. Oli villaneuleita jos jonkinlaisia, upeita huovutustöitä, joulukoristeita luonnon materiaaleista. Monet talojen emännät ja muut taitavat tekijät myivät ihania joululeivonnaisia ja muita joulun herkkuja edullisesti. Yhdistykset ja järjestöt myivät tuotteitaan. Tapahtuma on paikallisen Mobilistien yhdistyksen järjestämä ja se oli hyvin organisoitu. Kyllä joulumessuille kannattaa mennä jo siksi, että tapaa paljon tuttuja ja löytää sieltä jouluherkut, lahjat ja koristeet. Tapahtuma onkin parhaita sosiaalisia tapahtumia, joissa olen ollut paikkakunnalla. Siellä kuuli monet paikkakunan uutiset ja tuntui, että onhan täällä paljonkin elämää ja nuoria suuriakin perheitä. Kun olin koulussa, asukkaita oli lähes 20000 ja nyt vain yli puolet siitä. Yritteliäisyyttä löytyy vielä ja toivoa on tulevaisuudesta. Ihmiset ovat mukavia pienellä paikkakunnalla ja yhteishenkeä on tallella. Sain niin hyvän joulumielen, että tällä jaksan taas pitkään!

 
Nurmeksen pääkatu on valaistu komeilla jouluvaloilla tänä vuonna. Mikon sillalta Nurmestalolle asti loistavat komeat jääpuikkolyhdyt, joita kannattaa käydä katsomassa. Lunta on paljon ja lisää taitaa tulla koko ajan, kuten täällä Savossakin! Mutta lumihan tekee jouluisen tunnelman vain paremmaksi ja antaa valoa ja iloa!  Hyvää Joulua kaikille!
 
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan