Kesä tuli aikaisin

 
 
Blogin kirjoittamiseeni tuli oikein pitkä luova tauko, kun jäin ns freelanceriksi eli eläkkeelle.  Teen töitä kuitenkin, mutta nyt  vain harrastusmielessä. Myyn taidetta, käsitöitä, valokuvia yms. - Tammikuu oli viimeinen täyttä työpäivää tekemäni kuukausi ja siitähän ne kiireet sitten todellakin alkoivat. Luulen, että se kiire johtuu siitä, että pitää ehtiä nyt tekemään ne kaikki asiat, jotka jäivät työssä ollessa tekemättä. Lisäksi on lastenlapset ja vanha äiti, joita pitää nähdä ja auttaa. Elämä on siis aika täyttä tällä hetkellä.
 
Helmikuun vietimme Portugalin lämmössä Albufeirassa, kun koko Suomi kärvisteli pakkasissa. Siellähän oli talvi, mutta meille se oli kuin kesä. Kannatti lähteä rentoutumaan kuukaudeksi, kun sattui tosi mukava porukka, mukava hotelli, hyvät ilmat, edullinen ruoka ja eläminen kruunasivat kaiken. Matkalla oli ihana opas ja hänen kanssaan aktiviteetit olivat parasta. Saimme uusia ystäviä ja mukavia tuttavuuksia paljon. Vaellusta, kaupunkimatkoja mm Lissaboniin, Sevillaan ja moniin pieniin kyliin ja paikkoihin. Kirjoitan joskus matkasta enemmän ja lataan kuvia, kunhan  ehdin. Matkan järjesti kuopiolainen Ykkösmatkat, jota voin suositella.
 
Vanha äitini sanoi, että kesä tuli kuin räjähtämällä. Toukokuu tuntuu kuin olisi heinäkuu. Aivan uskomattoman lämmintä on ollutkin. En muista vastaavaa koko elämäni ajalta. Välillä jopa liiankin kuumaa. Suvun vanhin eli äitini kärsii helteestä ja luulen, että sen takia hän on nyt sairaalassa.  Sama ongelma on suvun pienillä vauvoilla, ei helle ole heillekään helppoa. Kaikki eivät nauti tosiaan kuumuudesta. Jos ei sada, tulee ongelmia puutarhoissa ja pelloilla. Mutta mökkeily, se on kyllä kivaa, kun on hyvät säät. Kyllä Suomen luonto on kesällä kauneimmillaan!
 










 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Kevät keikkuen tulevi

Ajatuksia tähän aikaan