Miten käy talouden?


Suuri kysymys on tämän pandemian jälkeen, miten meidän kaikkien käy? Miten saamme talouden taas kuntoon? Mistä saadaan verorahoja? - Omat ennustukset pyörivät mielessä. Talouden romahdus tulee olemaan aikamoinen. Matkailuala kärsii ainakin, mutta kotimaan matkailu kokee varmasti uuden nousun. Uusia matkailu- ja viihdekeitaita syntyy. Kuka haluaa vähään aikaan ulkomaille turvallisesta Suomesta? Entä ravintolat? Sekin ala nousee, koska kaikki me haluamme syödä joskus ulkona tai hakea ruokaa. Uusia ideoita syntyy palvelukonsepteihin nyt "luppoaikana". Luovuus ja uudet ideat pääsevät valloilleen ravintola-alalla entistä enemmän, vaikka perinteisiä palveluitakin halutaan. Wolt-tyyppiset palvelut kasvavat. Tulee uusia woltteja. Kilpailu on aina hyvästä. Kaiken tämän katastrofiajan jälkeen tulee kuitenkin hyvä kausi. Vaikka talous välillä romahtaa, suomalaisella sisulla päästään taas nousuun. Hallitus voi antaa tukea ja keinoja uuteen nousuun. Talouttaan voi hoitaa jokainen säästämällä kaikessa aluksi omassa taloudessa.
 
Huonojen aikojen jälkeen tulevat aina hyvät ajat. Se miten kauan korona-rajoitukset jatkuvat, sitä ei tiedä kukaan. Kiinassa on jo pientä valoa, mutta rajoitukset siellä jatkuvat ja ihmisten varovaisuus jatkuu varmaan tosi kauan. Sama tulee tapahtumaan Italiassa. Siellä eniten kärsii matkailu, se on varmaa. Mutta elämä jatkuu. Suomessakin on syytä olla pitkään varovainen.

 
Ilmaston lämpenemisen puolestapuhujat miettivät varmaan nyt, miten vastustaa yksityisautoilua, lentämistä, kuluttamista, koska kaikki elämisen muodot  tavallaan kuluttavat energiaa ja lämmittävät ilmastoa. Ei tämäkään ole ihannetilanne, kun maapallo on puolikuolleessa tilassa. Missään ei tapahdu mitään, ihmisiä kuolee, väki vähenee. Ei elämää voi lopettaa maapallolla vain sen tähden, että ilmasto lämpenee ja se pelastuu kuluttamista vähentämällä. Mitä miettii nyt Greta Thunberg? Entä Pentti Linkola? Ilmasto-ongelmiin on syytä etsiä uusia ratkaisuja jollakin muulla tavalla kuin kieltämällä eläminen ja liikenne.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Savolaiset ja karjalaiset

Korona korona - korvissa soi vain korona