Sota Ukrainassa - War in Ukraine


Nyt ei kukaan voi mennä piiloon sotauutisia, jos avaa telkkarin, netin tai menee ulos ihmisten pariin. Kaikki Euroopassa puhuvat sodasta, joka on kauhea asia, liian lähellä ja niin epäinhimillinen kuin vain voi olla. Ihmiset pakenevat peloissaan kotoaan perheineen, lemmikkeineen, isovanhempien ja suvun kanssa ja Venäjän propagandakoneisto jyllää rauhanoperaatiosta. - Minulle ei ole edes täysin selvää, mitä varten Venäjän pitää sotia sukulaiskansaa vastaan? Ei ole selvää, mitä Putin haluaa, rauhaako kuten hän sen sodan kotimaassaan ilmaisee. Hänkö suojelee venäläisiä, muttei välitä muista. Mitä järkeä on tuhota ensin Ukraina ja sitten vallata se? Millä rahalla Putin  sen sitten rakentaa? Ei sovi minun logiikkaani. Miten kävi Karjalassa, miltä siellä nyt näyttäisi? Miten valheellisessa maailmassa siellä naapurimaassa voidaan elää! Miten asiat voidaan kääntää näyttämään rauhan operaatiolta, kun kaikki on vain  selvää sotaa? Mielipiteet on kielletty, sota-sana on kielletty.

Kyllä pienen ihmisen on vaikea ymmärtää tätä kauhua, jota  koetaan kaikissa Venäjän rajamaissa. Mikä on ihminen ja miksi se on sellainen peto ja hirviö? Mistä viha kumpuaa? Miksi diktaattorista tulee täydellisen kylmä ja tunteeton olio? Valta turmelee ihmisen tai ihmiset sanotaan ja nyt näemme taas esimerkin. Historiassa näitä diktaattoreja ja hirmuvaltiaita riittää paljon. Miten heille kävi, no yleensä todella huonosti. Mikä Putin on? Hän elää vielä 1600-luvun ihannemaassaan. Eikö yhteistyö lännen kanssa ole parempi vaihtoehto? Venäjän talous kasvaisi yhteistyöllä muiden kanssa, sota köyhdyttää totaaliseen romahdukseen ja varsinkin talouspakotteiden takia, joka on lännen sotaisku kostona Ukrainaan menolle. Miksi järki ei voita?

Kyllä on paha olo, kun miettii missä taas mennään? Miksi rauhaa on niin vaikea saada aikaan, kysyvät tuhannet ja miljoonat äidit, mummit, sukulaiset, joiden miesväki on sodan armoilla taisteluissa jotakin vastaan, mitä ei voi järjellä ymmärtää. Miksi emme anna toistemme olla rauhassa? Onko niin vaikea keskustella rakentavasti rauhan asiasta ja rakentaa sitä hyvää oloa ympärilleen? Miten se voi olla niin vaikeaa elää sovussa, sitä en voi ymmärtää. Mieli on nyt täynnä kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia.  Sota pitäisi määritellä vihdoinkin maapallolla aina rikokseksi. Hyökkäyksen taustalla on yleensä valheita, kuten nytkin. Eniten koskettavat äidit lapsineen, jotka pakenevat eivätkä tiedä huomisesta. Mieleen tulevat väistämättä oman äitini kertomukset perheen evakkoretkistä ja suurista menetyksistä, jotka olivat kamalia kokemuksia, joita käytiin koko elämän ajan läpi. Äitini perheen koira Turva, Emmi-äidin rakas villakoiralemmikki jäi rajan taakse, eikä selvinnyt. Onneksi äiti lepää nyt maan povessa rauhassa, eikä näe näitä kauhu-uutisia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan