Oi ihana joulukuu!

Nautin todella paljon joulukuusta ja joulusta! Sääli vaan, kun joulu menee niin nopeasti ohi. En voi tajuta ihmisiä, jotka valittavat joulusta. Eikös se ole vaan mukavaa, kun joku muistaa taas kortilla kaiken kiireen keskellä. Tai saa paketin, jota ei edes odottanut. Yllätykset kuuluvat jouluun ja voihan sitä itsekin yllättää vaikkapa uuden mukavan tai vanhan äkäisen naapurin. Jouluna saa tehdä joulun herkkuruokia, leipoa ja juoda jouluglögiä, ja lukea ja levätä. Eikä se yksinolokaan niin kauheaa ole, laittaa vaan radion soimaan ja sieltä tulee paljon kaunista joulumusiikkia, jos ei ehdi konserttiin! Mikä sen ihanampaa kuin rauhallinen joulutunnelma! Kauppoja ei ole pakko ravata kieli vyön alla, voihan joulutunnelmasta nautiskella hitaasti lorvimalla ja katsella vaan muiden jouluhössötystä, joka sekin on joskus hauskaa!

Vietimme ystäväporukalla perjantaina jouluaskarteluiltaa. Luontomateriaaleista teimme joulutonttuja ja asetelmia ja ammuimme liimapistoolilla käpyjä koivuhalkoihin. Kyllä oli hauskaa, kun välillä joimme isä Mitron ihanaa puolukkaglögiä lämmikkeeksi. Pimeyttä ei edes muistanut sen tohinan keskellä. Naurun käkätystä riitti ja töitäkin saatiin kummasti aikaan.

Kommentit

Sudenolento sanoi…
Hienoa, että vielä on runsaasti ihmisiä, jotka tunnustautuvat jouluihmisiksi.
Talven pimeyteen tuo valoa aisteilla eläminen; laatikoiden, kakkujen, havujen tuoksut, kynttilöiden hiljainen lepatus,...
Itse olen jättänyt "valosaasteen" (niinkuin joku sitä kutsui)vähemmälle, mutta on ihana iltaisin kävellä ja katsoa, miten erilaiset valoasetelmat tuikkivat taloista lämpöä ja odotusta.
Ja totta, kyllä yksinäinen voi nauttia joulusta, pitää vain unohtaa säälin tunteet. Kirjastosta saa kirjoja ja kekseliäisyyttä käyttämällä voi huokeammallakin tuoda itselleen joulumielen ja -tunnelman. Ja voihan sitä hakeutua ihmisten ilmoille ja saada muilta joulutartunnan ;)
Ei joulu ole rahasta kiinni, oikea asenne voi riittää...
Hyvää Joulua Sinulle ja läheisillesi,
-pia-kristiina

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan