Saariston saunapäivä

Meillä on tänään saunapäivä ja siivouspäivä. Olemme siivonneet kaksi mökkiä talvikuntoon, ikkunoihin  on vaihdettu kaksinkertaiset lasit ja tiivistetty. Kaapit tyhjennetty, omenat kerätty, mutta se saaristolaishauki on saamatta. Lähden vielä kokeilemaan onneani ennenkuin alkaa sataa. Tänään on tyyni, lämmin ja pilvinen sää. Saunoja saaressa riittää; leirintäalueella on hyvä sauna ja hieno uimaranta. Kaupparekennuksessakin on sauna, jota voi myös vuokrata. Majatalossakin on sauna. Saaristolaiset ovat kovia saunomaan.
Haukea ei tullut - eikä se haittaa. Sain saaliiksi hyviä valokuvia, raikasta ulkoilmaa kolmatta tuntia, liikuntaa juostessani pitkin rantoja ja sileitä kallioita. Ilma oli tyyni ja pilvinen, mutta lämmin. Ruskan värejä on tullut paljon lisää viikon aikana. Sauna pehmitti mielen illalla ja syötiin uunimakkaraa, kun ei saatu sitä kalaa. Olin kai aika outo ilmestys rannoilla, kun olin siellä ainut kalastava nainen. Joukko naantalilaisia kalastajia oli virittänyt neljä verkkoa samalle rannalle, mutteivät hekään olleet vielä saaneet mitään. Mutta ei se kalastus ollutkaan minulla se pääasia, vaan lomanvietto ja työhön latautuminen. Kyllä täällä mieli rauhoittuu ja rentoutuu aika lailla. Huomenna taas mantereelle yhteysaluksella keventynein mielin.

Illalla lähdetiin vielä klo 21 jälkeen koiran kanssa lenkille. Rannassa oli saaren ihmisiä ja he sanoivat, että laiva oli vasta nyt tulossa ja se olikin sitten klo 22 rannassa eli oli yli kaksi tuntia myöhässä, jotain ongelmaa oli ollut. Siinähän se aika vierähti, kun seurusteltiin suomen- ja ruotsinkielellä asukkaiden kanssa laivaa odotellen. Olipahan jotain perjantai-illan actionia ja happeningia, kun katsotiin ketä ja miten paljon ihmisiä tuli saareen. Kun laiva tuli tyynessä, sysimustassa yössä hiljaa lipuen rantaan, valot ja valonheittimet näkyivät jo kaukaa mereltä. Aika vaikuttava näky, ihan kruunasi lomaviikon!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan