Vaaliennustus

Waiting for summertime.

Ennakkoäänestys loppui ja nyt eletään sitten vielä vajaa viikko jännityksessä, kuinka oikein tässä vaalissa nyt käy? Tässäpä oma ennustukseni Kuopion ja Pohjois-Savon ehdokkaiden menestyksestä. Luulen, ettei täältä ainakaan muita persuja pääse kuin Rautavaaran Oinonen. Vasemmiston Virtanen saattaa vielä päästä, demareista ehkä Irja Sokka jos ei Tuula Väätäinen (Irja olisi parempi vaihtoehto). Keskustan Elsi Katainen ja Antero Peiponen menevät läpi, tai sitten Markku Rossi. Kokoomuksesta Markku Eestilä ja Jaakko Kekoni. Sitten yllätys, vihreiden Hetti Rytsy, hän se mennä posauttaa kaiken kansan ihmeteltäväksi eduskuntaan, no onhan hän aika tyylikäs täti, suorastaan edustava. Tiedättehän se historian opettaja, joka päätti vaihtaa elämänsä naiselliseksi. Mikä ettei, Hetti laittaisi eduskunnan uuteen uskoon! Hettihän on topakka ongelma-asioiden esilletuoja.

Jahas, nytpäs oikein hämmennyin, kun katsoin illan uutisia. Presidentti Tarja Halonen taitaa sittenkin olla demari tai vasemmistolainen (vai onko hänkin jo persu? ota selvää?)  eikä kaiken kansan presidentti. Hän puhui taas lisääntyvästä eri arvoisuudesta (mitä se on ja miten se poistetaan? - kukaan ei kerro) ja tulojen tasaamisesta eli veroilla pitäisi taas tasata tuloja. Taasko lisää veroja palkkatuloista, osinkotuloista, omaisuudesta niille, jotka tekevät töitä enemmän ja kouluttautuvat enemmän tai yrittävät enemmän. Pitääkö työttömän ja syrjäytyneen saada tosiaan samaa palkka kuin pitkään kouluttautuneen lääkärin?  Tämä on sitä pahinta vihanlietsontapolitiikkaa, mitä voi jopa presidentti harrastaa vaalien alla! En voi ymmärtää! Mihin tuollainen puhe voikaan johtaa? Meillähän on Suomessa monessa asiassa edistytty syrjäytyneiden hoitamisessa, oma asia on sitten viekö viina, huumeet tai rikollisuus. Kun mikään ei riitä! Haluamme lisää, haluamme teidän päänahkanne, niinkö? Kateus on kamalaa! - Vaalien alla se katala kateus rehottaa, apua haluan autiolle saarelle. - Onneksi pääsen sinne toukokuussa!

Luin juuri kirjan Leah Chishugin Pitkä matka paratiisiin. Se kertoo Afrikasta Ruandan verilöylystä, miten vihanlietsontapolitiikka alkoi pienenstä ja johti kauheaan kansanmurhaan, jossa tapettiin 1994 yli 800 000 ihmistä. Syy miksi hutut tappoivat tutseja oli se, että tutsit olivat pitkiä, kauniita, ja heillä oli kapea nenä! Vihaa lietsottiin kauan ja jälki oli kauheaa. Tutsit olivat teitysti lopulta syypäitä kaikkeen. Kauhea tarina, mihin viha johtaa, kun sitä lietsotaan. Ehkä meidän pitäisi nähdä ne hyvät asiat, kun meillä ei ole nyt sotaa eikä luonnon mullistuksia, kukaan ei kuole nälkään, taudit hoidetaan kaikilta.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-2 miljardia euroa vuodessa.

Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".

Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

lyyxem.freehostia.com/teljo.htm


Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.

Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.

- Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

lyyxem.freehostia.com/1930.htm


Veikko Heiskanen oli geofyysikko ja geodeetti. Maalaisliiton kansanedustaja 1933-1936. 1935 sai eduskunnassa lain sukunimien suomalaistamisesta (Lex Heiskanen), jolla 250 000 suomalaista muutti vierasperäisen sukunimensä suomalaiseksi. Ohion yliopistossa 1950-61 Veikko Heiskanen johti tiedemiesryhmää, jonka salaisena tehtävänä oli laskea mannertenvälisten ydinohjusten tarkkoja lentoratoja ja osumatarkkuutta.


http://lyyxem.freehostia.com/lehti-2-1937.htm

Vuonna 1905 yleistä äänioikeutta vastusti "Huusis"-lehti. Linkissä Tuulispään pilapiirros.

Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908

Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkotti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

http://suomenmaa.bravehost.com/

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan