Susi on susi eikä sushi - wolf and wolves too near our town!

Meillä täällä itäisessä Suomen maassa on todellakin susia, jopa laumoittain, vaikkeivat etelän ihmiset sitä tunnu oikein ymmärtävän. Luulevat vaan, että ne eivät ole edes vaarallisia, sellaisia koiran tapaisia haukkuja. Oikeasti ihmiset täällä pelkäävät sutta enemmän kuin karhua, koska ne sudet liikkuvat laumoissa. Pimeällä ei kukaan naisihminen lähde mielellään yksin lenkille lähellä metsäalueita. Koirat saavat kyytiä susista, kun ne todellakin syövät niitä nälissään. Lapsia pelottaa kulkea kouluun kävellen tai koulutakseille tai bussiin aamu-iltahämärissä. Tiedän, että meille nauretaan etelän kaupungeissa, mutta toivottavasti vievät täältä salaa noita susia vaikka keskelle Helsinkiä Laakson ja Pirkkolan metsiin muutaman suuremman lauman. Sitten ehkä susipuolustajat voisivat tajuta todellisen tilanteen. Itse en mene enää yksin metsään marjaan tai sieneen, koska metsät ovat täynnä petoja. - Joku ehdotti tänne neuvojia, miten kohdata susi - voi voi sentään, neuvot kyllä siinä tilanteessa ainakin minulta unohtuisivat!

Suden jälkiä lähimetsässä!

28.11.

Nyt oli sitten uutinen, että susipari oli liikkunut tuossa lähellä Kuopion eteläpuolella koulun pihapiirissä! Sus siunatkoon! Jos samanlainen susipari olisi ollut vaikkapa Hgissä Lauttasaaren koulun lähellä, se olisi varmaan määrätty tapettavaksi heti sen takia, että susi on vaarallinen lapsille ja muillekin, varsinkin syksyllä ja alkutalvesta, kun ne ovat vielä erityisen nälkäisiä. Nyt niitä melkeinpä silitellään luonnonsuojelijoiden puolesta, kun ne liikkuvat täällä Savossa. Taitaa olla niin, etteivät ihmiset ja koirat ole täällä yhtään niin arvokkaita kuin pääkaupunkiseudulla. Susi jos hieman pelottaa meitä, niin mitäs ne etelän ja EU:n ihmiset siitä välittävät! Luuletteko susien puolustajat, että kukaan lähtee iltalenkille pimeällä ihan huvin vuoksi, jos susia liikkuu laumoissa lähellä?

PS- nyt ne sudet ovat jo muuttuneetkin juorupuheissa koiriksi! Joopa joo villikoiriahan ne varmaan ovat, kun poliisit ovat kieltäneet kertomasta taas totuuden, kuten tehtiin karhujen kanssa, kun ne nukkuivat talven Puijon tornin läheisessä metsässä pari talvea sitten. Etteivät ihmiset pelästyisi liikaa - jos se onkin satua koko susihukka!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan